Kopić: Pravdu ćemo tražiti u Strasbourgu!

14.01.2015. 08:21 / Izvor: Dnevni list
Kopić: Pravdu ćemo tražiti u Strasbourgu!

Za mjesec ili dva dana raspisat će se tender na kojem će imovina hotela "Stella" u Neumu biti prodana za milijun KM, kazao je Kopić

"Mi svoja prava u ovoj državi ne možemo ostvariti kada je riječ o hotelu "Stella“ u Neumu, zato što imamo političke sudove. Izgubili smo spor u vezi hotela i jedino nam preostaje da, poput Sejdića i Fincija, odemo u Strasbourg i tražimo svoja prava”  –  kazao je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti, na današnjoj press konferenciji u Tuzli.

"Za mjesec ili dva dana raspisat  će se tender na kojem će ta imovina biti prodana za milijun KM, kao što je bilo objavljeno prije dvije godine. Nitko od sudova nije postavio najlogičnije ptanje: kako je moguće da firme 'Polihem' i 1.129 njenih dioničara, koji su pravili taj hotel, nema u vlasničkoj strukturi ni s jednim postotkom, zato ćemo pravdu potražiti u Strasbourgu", poručio je je Kopić.

On je, između ostalog, na presici naveo da je posljednjom odlukom Vrhovnog suda FBiH, hotel "Stella" u Neumu dodijeljen u nadležnost Županijskoj agenciji za privatizaciju HNŽ-a, prenosi Fena.

Predsjednik Sindikata solidarnosti je, takođe, kazao da nitko od sudova nije ispitivao poteze  Agencije za privatizaciju u FBiH.

"Prva presuda u našu korist je bila samo na Općinskom sudu u Mostaru. Sve ostale su oborene upravo zbog toga što smo izgubili aktualnu legitimaciju u tom sporu koju nam je uzela federalna Agencija za privatizaciju, odnosno Rešad Žutić, Vahid Dupovac i Vjekoslav Prce, i oni su svemu kumovali", dodao je Kopić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti