Korigovani ugovori o snabdijevanju strujom za 28 industrijskih potrošača

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Korigovani ugovori o snabdijevanju strujom za 28 industrijskih potrošača

30.08.2019. 09:29 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Elektroprivrede Republike Srpske korigovali su ugovore o snabdijevanju električnom energijom za 28 najvećih potrošača industrijske struje. Predstavnici ovih preduzeća danas su potpisali ugovore na bazi nove cijene od 35 eura po MWh, sa rokom važenja od 16 mjeseci.

U novim ugovorima otklonjene su sve nedoumice i nedostaci, a isti su korigovani u skladu sa dogovorom postignutim 27.8.2019. godine na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske, na kojem su, osim privrednika, prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić i direktor Elektroprivrede Republike Srpske, Luka Petrović.

Ugovori koje su ostali potrošači dobili prethodnih dana poništavaju se. Dogovoreno je da Elektroprivreda RS u roku od 10 dana pošalje novi, korigovani ugovor, koji privrednici treba da potpišu u ostavljenom periodu.

Nijedan privredni subjekt koji potpiše novi ugovore u predviđenom roku neće snositi nikakve troškove, niti će im biti ugrožena redovna isporuka eleketrične energije.

Rok važenja ovih ugovora biće četiri mjeseca, odnosno do 31.12.2019. godine i u njima neće biti primjenjene nove cijene dogovorene na sastanku 27.08.2019.godine, odnosno oni će u ovom periodu plaćati cijenu kao i do sada.

Novi ugovori za ovu kategoriju potrošača, za period 1.1.2020. do 31.12.2020. godine, biće potpisani do kraja ove godine, na bazi nove cijene od 35 eura po MWh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti