Korištenjem King ICT satelitskih tehnologija do boljih poslovnih rezultata

10.07.2018. 08:44 / Izvor: Akta.ba
Korištenjem King ICT satelitskih tehnologija do boljih poslovnih rezultata

KING ICT nudi rješenja u partnerstvu s tvrtkom Airbus Defence and Space, vodećom firmom u segmentu primjene satelitskih tehnologija.

Svima kojima su snimke Zemlje potrebne u svakodnevnom poslovanju, KING ICT nudi visoko kvalitetno i savremeno rješenje, koje omogućava jednostavan pristup velikoj količini prostornih podataka, efikasno praćenje te interpretaciju bitnih promjena.

Prednosti

Prednost korištenja satelitskih tehnologija za prikupljanje prostornih podataka je dostupnost podataka u izuzetno kratkom roku te praćenje promjena na velikom području. Brz odziv, pokrivanje velike površine i pružanje prostornih informacija s bilo kojeg mjesta u svijetu, kao glavne karakteristike satelitskih tehnologija, omogućavaju također visoku efikasnost u području upravljanja kriznim situacijama.

Prilagodljivost sadržaja različitim upotrebama, stalni razvoj i otkrivanje novih primjena, brzo ažuriranje, održavanje i provjera samo su neki od razloga zašto se prostorni podaci prikupljeni satelitskim tehnologijama koriste diljem svijeta kao izvor za digitalni ortofoto, topografske karte, digitalni model reljefa i podloge u GIS sistemima.

Tehnologija

KING ICT nudi rješenja u partnerstvu s tvrtkom Airbus Defence and Space, vodećom firmom u segmentu primjene satelitskih tehnologija.

Ovim partnerstvom KING ICT-u je omogućen pristup postojećoj bazi prostornih podataka, a isto tako i prikupljanje i snimanje novih prostornih podataka za ciljano područje, kao i nuđenje postojećih i razvoj novih rješenja temeljnih na satelitskim tehnologijama.

KING ICT implementira sljedeća rješenja bazirana na satelitskim tehnologijama:

  • Rješenje za očuvanje prirode i upravljanje rizikom od prirodnih katastrofa
  • Rješenje za nadzor granica i nacionalnu sigurnost
  • Rješenje za reguliranje i nadzor gradnje
  • Rješenja u poljoprivredi

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti