Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Košarac i Vuković: Mogućnost formiranja predstavništva VTK BiH u Briselu

Tema razgovora bila je i organizacija domaćih i međunarodnih sajmova, a sagovornici su konstatirali da je potrebno staviti akcent na njihove efekte.

04.01.2020. 09:52 / Izvor: Fena

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac razgovarao je s direktorom Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH Vjekoslavom Vukovićem i njegovim zamjenicima Nemanjom Vasićem i Ahmetom Egrlićem.

Ministar Košarac istakao je da je osnovno opredjeljenje tog ministarstva zaštita domaće proizvodnje, uz poštovanje međunarodnih sporazuma, te predstavljanje potencijala BiH, razvoj privatnog poduzetništva i strana ulaganja.

"Ministarstvo, uvažavajući ustavne nadležnosti, bit će servis privredne i poslovne zajednice u ovoj zemlji. Posebnu pažnju bit će posvećena pitanjima saradnje Ministarstva, VTK BiH i Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u BiH",  kazao je.

Tema razgovora bila je i organizacija domaćih i međunarodnih sajmova, a sagovornici su konstatirali da je potrebno staviti akcent na njihove efekte. Ministar Košarac ocijenio je da je potrebno uložiti dodatne napore u afirmaciji postignutih rezultata VTK BiH. Na sastanku je razgovarano, između ostalog, o mogućnosti formiranja predstavništva VTK BiH u Briselu i koracima koje bi u tom slučaju trebalo poduzeti, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti