Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Košarac: Posljedice na privredu biće još veće

02.07.2020. 08:41 / Izvor: SRNA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je jučer u Sarajevu da će posljedice Covida-19 na privredu biti još veće, te naveo da je formirana grupa za socio-ekonomski odgovor pri Savjetu ministara, koja je imala nekoliko sastanaka.

"Činjenica je da su posljedice velike i da će sigurno biti još veće", rekao je Košarac novinarima.

On je naglasio da konačna odluka o tome da li će BiH otvoriti granice prema EU u vrijeme epidemije virusa korona još nije donesena, budući da je preovladalo mišljenje da se to još ne čini.

Košarac je naveo da je o tome razgovarano više puta na sjednicama Savjeta ministara i da je predsjedavajući Zoran Tegeltija tražio stav svih ministara o tome, kako otvoriti granice BiH.

"Kod svih kolega je preovladao stav da trebamo voditi računa o epidemiološkoj zaštiti, prije svega o zdravlju stanovništva BiH. To pitanje je ostalo neriješeno. Razumijemo značaj otvorenosti granica kada je riječ o zemljama EU, odluku još nismo donijeli, ali vjerujem da ćemo je donijeti ili na redovnoj ili na telefonskoj sjednici Savjeta ministara", rekao je Košarac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti