Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Košarac: Seoski turizam može biti razvojna šansa BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je jučer u Sarajevu direktora Evropske banke za obnovu i razvoj.

05.02.2020. 08:53 / Izvor: Akta.ba

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je jučer u Sarajevu direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužanu Hargitaji (Zsuzsanna Hargitai).

Na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima sa naglaskom na izgradnju Koridora Vc. Akcent je stavljen i na razvoj održivog turizma u BiH. Istaknuto je da EBRD podržava unapređenje ovog sektora, te da je spreman finansijski podržati strategije za razvoj turizma u BiH.

Ministar Košarac posebno se osvrnuo na mogućnost razvoja seoskog turizma, za koji je istakao da može biti razvojna šansa BiH. On je ukazao na važnost razvoja i unapređenja ljudskih kapaciteta i obrazovanja turističkog kadra za potrebe savremenog tržišta.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o formiranju industrijskih i slobodnih ekonomskih zona u BiH u pojasu Koridora Vc, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti