Vijesti

Kosovo uskoro bez srpske robe?

22.12.2008. 18:20 / Izvor: Beta

Privredna komora Kosova (PKK) pozvala je kosovske preduzetnike koji uvoze robu iz Srbije i BIH da se pripreme za moguću blokadu uvoza te robe.

Prema saopštenju PPK koje je podeljeno medijima, od 3. decembra institucije Srbije i BiH ne dozvoljavaju uvoz robe sa Kosova niti tranzit robe sa Kosova za druge zemlje pošto su prateća dokumenta overena od strane "Carina Kosova", a ne kao do sada Carina UNMIK-a.

"Ukoliko zahtev institucija Kosova koji je upućen Sekretarijatu sporazuma CEFTA ne bude doneo rezultate, institucije Kosova biće prinuđene da preduzmu recipročne mere računajući i zabranu uvoza robe koja je proizvedena u Srbiji i BiH", navedeno je u saopštenju.

PKK takođe poziva poslovne ljude sa Kosova da "počnu da razmišljaju o zameni robe iz navedenih država", drugom vrstom robe kako zbog zabrane uvoza iz Srbije i BiH ne bi trpeli poslovne gubitke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti