Kotlovi iz Prnjavora na regionalnom i EU tržištu

13.06.2014. 15:55 / Izvor: eKapija.ba
Kotlovi iz Prnjavora na regionalnom i EU tržištu
OTVORI GALERIJU

Kompanija Topling iz Prnjavora predstavila se četvrti put na Sajmu Energa 2014 u Tuzli sa svojim kotlovima na čvrsto gorivo i pelet koji se koriste u domaćinstvima.

Kompanija Topling iz Prnjavora predstavila se četvrti put na Sajmu Energa 2014 u Tuzli sa svojim kotlovima na čvrsto gorivo i pelet koji se koriste u domaćinstvima, potvrdio je za eKapija.ba Milovan Krtolica, predstavnik firme Topling.

Krtolica ističe kako se Topling osim kotlova na čvrsto gorivo i pelet bavi proizvodnjom kotlova na biomasu koji služe za zagrijavanje više stambenih površina, pilana, sušara, a u zadnje vrijeme koriste se i kod gasifikacije gradova.

"Posjetioci našeg štanda mogli su da se uvjere u kvalitet kotlova na pelet, čvrsto gorivo, kotlove u kombinaciji pelet i čvrsto gorivo i kotlove koji rade na principu piralize", kaže Krtolica, napominjući kako svi kotlovi Toplinga imaju CE znak, što znači da se mogu prodavati u Evropskoj uniji.

U Toplingu su zadovoljni prodajom, a tržišta na koje plasiraju proizvode osim domaćeg su: Slovenija, Srbija, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Rumunija, Francuska, Italija, Rusija, Engleska, a u planu je i Švedsko tržište.

"Cijene naših kotlova su jako prihvatljive", kaže Krtolica, pojašnjavajući kako je za jednu porodičnu kuću od 100-120 m2 potrebno za kotao od 25 kW izdvojiti oko 4.500 KM.

Ističe kako su kotlovi na čvrsto gorivo još povoljniji, a kako dosta ljudi prelazi na pelet njihova proizvodnja kotlova na pelet je 70 posto veća u odnosu na druge kotlove.

Topling zapošljava 160 radnika i u planu su nova zapošljavanja u skladu sa površinskim širenjem i širenjem tržišta.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti