Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kozarska Dubica uskoro sa sertifikatom o povoljnom poslovnom okruženju

07.03.2014. 13:54 / Izvor: eKapija.ba

Opština Kozarka Dubica juče je u Banja Luci učestvovala na Info danu, a u okviru programa sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem.

”Sertifikacija, koja zahtjeva ispunjavanje određenih uslova, lokalne zajednice će učiniti privlačnijim za ulagače i konkurentnijim u širem okruženju. Opština Kozarska Dubica već uveliko radi na stvaranju uslova za dobijanje sertifikata, a krajnji cij je konkurentnost u zemljama jugoistočne Evrope obzirom da je Republika Srpska dio regionalnog projekta stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja”, rekao je Danijel Marjanović direktor Lokalne razvojne agencije opštine Kozarska Dubica koji je prisustvovao Info danu i dodao da sertifikacija doprinosi da administracija bude efikasnija, a privrednici imaju što bolji kontakt sa lokalnom zajednicom.

On je naglasio da opština Kozarska Dubica već vodi ozbiljne pregovore sa stranim i domaćim investitorima i da su očekivanja da se u 2014. godini otvore mogućnosti za nova radna mjesta i privredni rast.

Marjanović je najavio da će krajem marta biti održan poslovni forum namijenjen privrednicima iz Hrvatske i opštinama u pograničnom području sa ovom državom.

Prema njegovim riječima hrvatski investitori imaju interes da ulažu u opštine u Republici Srpskoj, posebno u pograničnom dijelu i time se opština Kozarska Dubica svrstava među atraktivnije.

Info danu je prisustvovao i Emir Kočan prestavnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica.

U projekat sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem uključeni su Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Privredna komora, Savez opština i gradova i razvojna agencija EDA iz Banjaluke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti