Kozmetički brand Revelique put na svjetsko tržište započinje iz BiH

14.08.2012. 13:56 / Izvor: eKapija.ba
Kozmetički brand Revelique put na svjetsko tržište započinje iz BiH

Od danas je tržište kozmetičkih proizvoda u Bosni i Hercegovini bogatije za jednu novu marku – Revelique Cosmetics. Početak prodaje ozvaničen je današnjim druženjem sa novinarima i poslovnim partnerima u CM-marketu u Sarajevu, a u organizaciji marketinške agenije Chapter Four bh d.o.o.

Radi se o internacionalnom kozmetičkom brandu iz Austrije, koji svoj put na svjetsko tržište započinje iz Bosne i Hercegovine.

(Ivana Rajić i Jair Zelmanovics)

Naime, Bosna i Hercegovina je prva zemlja u svijetu u kojoj će se Revelique kozmetika moći kupiti u trgovinama, a bit će dostupna u maloprodajnim objektima Revelique partnera - CM marketa. Prodaja počinje od danas u deset odabranih CM trgovina, koji je i njihov ekskluzivni partner, rečeno je na današnjem zvaničnom predstavljanju ovog brenda.

CM je na tržištu još od 2003. godine, a u međuvremenu pokriva sopstvenim trgovinama cijelo područje Bosne i Hercegovine, i uživa dobar ugled medu kupcima.

Asortiman kozmetičke marke Revelique obuhvaća više od 100 proizvoda iz područja dekorativne kozmetike i to po po veoma atraktivnoj cijeni što im je, kako je rečeno danas, jedan od načina da djeluju protiv finansijske krize.

"Mi smo izuzetno ponosni što dolazimo na tržište Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da ćemo ovdje imati mnogo poklonika te da će svi kupci prepoznati našu poslovnu filozofiju koja je veoma jednostavna: Sve je podređeno željama kupaca – dakle, vrhunski kvalitet po atraktivnim cijenama", kazao je Jair Zelmanovics, direktor i partner Revelique Cosmetics.

Dodao je kako se nada da će Revelique biti pravo otkriće za bh. kupce, te da će ovdje razviti uspješne poslovne kontakte, što bi u budućnosti moglo rezultirati daljim poslovnim investicijama, zahvalivši se pritom svom dugodišnjem partneru firmi Ovnak iz Viteza.

"Kada se radi o proizvodima, nadamo se da će biti omiljen među djevojkama i ženama. Svaki početak je težak pogotovo za novi brend na tržištu, ali mi ćemo se zajedno sa našim dobavljačima potruditi da ulažemo u ovaj brend i da ga približimo kupcima", istakla je Ivana Rajić iz CM-marketa.

Kada je riječ o distribuciji, dodaje, pozicioniran je na deset stalaka i cilj im je da se do kraja godine prošire na još 15 pozicija u drugim parfimerijama i drogerijama širom BiH.

Na kraju je istakla kako vjeruju u uspjeh jer je firma Ovnak prepoznala Revelique kao pouzdanog partnera.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti