KP Komora TZ usvojila Program rada za 2021. godinu

27.12.2020. 08:47 / Izvor: Akta.ba
KP Komora TZ usvojila Program rada za 2021. godinu

Program rada Udruženja u 2021. godini predviđa konstantne aktivnosti na povećanju broja članica Komore, jačanju članstva i Udruženja.

Članovi Odbora Udruženja su donijeli zaključak da se u narednoj godini poduzmu aktivnosti na otvaranju novih tržišta, kontakata, poslovnih saradnji, s ciljem prevazilaženja teškoća nastalih pandemijom koronavirusa, prije svega u najteže pogođenim oblastima a to su putničke agencije, ugostiteljstvo, hotelijerstvo, trgovina na veliko i malo.

S tim u vezi, stav članica Udruženja je da da se u 2021. godini, kada se za to stvore uslovi, povećaju aktivnosti na izgradnji kvalitetnijih odnosa i saradnje u okviru komorskog sistema BiH, jačanju veza sa kantonalnim/županijskim komorama, posebno sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH, povezivanju sa privrednim subjektima u regionu, stvaranju mogućnosti novih kontakata, otvaranja tržišta, povezivanja sa novim poslovnim partnerima, kvalitetnijem povezivanju firmi članica unutar Komore i cjelokupnog komorskog sistema u BiH.

U cilju realizacije navedenih zaključaka, potrebno je tokom 2021. godine, u što većoj mjeri organizovati, pripremiti i realizovati sastanke sa predstavnicima granskih udruženja na nivou PKFBiH i kantonalnih komora, b2b – poslovne susrete na području BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore, realizovati uzvratne b2b susrete u TK sa privrednim komorama iz Beograda i Novog Sada, pokušati ostvariti nastupe na što više sajmskih manifestacija na području BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore.

I u 2021. godini, Udruženje će redovno održavati sjednice Odbora Udruženja na kojima će razmatrati aktuelnu problematiku, jačati saradnju sa resornim ministarstvom uz Vladi Tuzlanskog kantona,  a po mogućnosti posredstvom Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, i sa resornim ministarstvom na nivou Federacije BiH.

U toku 2021. godine, planirano je, a prema zahtjevima članica Udruženja i zaključcima Odbora Udruženja, poduzimanje aktivnosti na ponovnom samostalnom djelovanju Udruženja turističkih agencija, van Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam. Do ovakovog zaključka se došlo u skladu sa povećanjem broja članica Udruženja iz oblasti turističkih agencija i stvaranjem uslova za samostalno djelovanje Udruženja turističkih agencija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti