Kralj pomaže plate u privatnom sektoru

06.04.2020. 09:13 / Izvor: Agencije
Kralj pomaže plate u privatnom sektoru

Najnovija mjera u borbi protiv udara virusa korona na privedu usljedila je nakon hitnog paketa podsticaja koji je objavljen prošlog meseca s ciljem da se podrži ekonomija.

Kralj Saudijske Arabije naredio je da se iz državne kase isplati dio zarada radnika u privatnom sektoru u iznosu do devet milijardi rijala (2,4 milijarde dolara), kako bi kompanije odustale od otpuštanja zaposlenih, izvestila je državna saudijska novinska agencija (SPA).

Najnovija mjera u borbi protiv udara virusa korona na privedu usljedila je nakon hitnog paketa podsticaja koji je objavljen prošlog meseca s ciljem da se podrži ekonomija, prenosi Rojters.

"Umjesto da prekine radni odnos nekom saudijskom građaninu, poslodavac ima pravo da traži od socijalnog osiguranja da mu u roku od tri meseca isplati 60 odsto nadoknade na ime plate zaposlenog, maksimano do devet hiljada rijala (po zaposlenom), a u ukupnoj vrednosti do 9,0 milijardi rijala (2,4 milijarde dolara)", izvestila je SPA pozivajući se na kraljevski ukaz.

Paket podsticaja, koji je prošlog mjeseca najavio ministar finansija Mohamed al-Džadan, iznosi 70 milijardi rijala koji će biti izdvojeni za pomoć preduzećima, a mjere uključuju izuzeća i odlaganja nekih državnih taksi i poreza, prenosi britanska agencija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti