Kreacije bh. dizajnera u Tondachovim kampanjama

07.05.2009. 08:51 / Izvor: Fena
Kreacije bh. dizajnera u Tondachovim kampanjama

Kreativni forum u organizaciji Dialogue International, održan u Grazu, okupio je više od pedeset profesionalaca iz svijeta marketinga i komunikacija, među kojima su bili i dizajneri agencije Via Media, Amila Šabić i Goran Marković.

Poštivajući razlike i istovremeno ujedinujući tržišta, ideje i kulture profesionalaca istog sektora, Dialogue International se razvija već 18 godina kao međunarodna mreža 27 nezavisnih reklamnih agencija iz 25 zemalja, među kojima je i bh. agencija Via Media, navode iz te agencije.

Austrijska agencija Hartinger Consulting, domaćin ovogodišnjeg susreta, organizirala je trodnevni workshop za profesionalce koje se bave komunikacijom i marketingom iz četrnaest zemalja da zajedno rade na razvijanju reklamne kampanje firme Tondach, poznatog proizvođača crepova.

"Multidisciplinarni timovi sačinjeni od menadžera, art direktora, dizajnera, web stručnjaka i drugih profesionalaca pokazali su rezultatima svog zajedničkog rada koliko ovakav workshop može biti produktivan. Kompanija Tondach koja nas je ugostila, pokazala je osjećaj za njegovanje odnosa između branda i oglašivačke industrije", ističe Amila Šabić.

O kvaliteti radova svjedoči i finalna odluka menadžmenta Tondacha da sve predočene ideje iskoriste u svojim reklamnim kampanjama u naredne tri godine, navode iz Via Medije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti