Kreće u projekte: OC Jahorina prikupio deset miliona maraka

25.11.2017. 10:41 / Izvor: Akta.ba
Kreće u projekte: OC Jahorina prikupio deset miliona maraka

Planirana su ulaganja u uređenje hotela Bistrica i izgradnju ljetnih sadržaja poput adrenalinskog parka i teratane na otvorenom.

Rukovodstvo Jahorina OC a.d. Pale provodi zacrtane ciljeve, naime na trgovanju na Banjalučkoj berzi javna ponuda, kojom OC Jahorina želi doći do novca radi investiranja u uređenje postojećih ski staza i u izgradnju sistema za vještačko osnježavanje u potpunosti je uspjela.

U javnoj ponudi obveznica Jahorina OC, kako saznaje Akta.ba portal je upisano 10.375.000 obveznica u vrijednosti od 10.375.000,00 KM.

U nedavnom razgovoru za Akta.ba V.D. direktor AD Olimpijski Centar "Jahorina" Dejan Ljevnaić je naveo kako u uređenje staza treba uložiti 800.000 KM što je preduslov za izgradnju sistema vještačkog osnježavanja i podizanja vjetroustava, kao i izgradnju vještačkog jezera na vrhu planine koje bi u zimskom periodu koristilo za sistem osnježavanja, a ljeti bi okupljalo veliki broj turista, koji bi mogli da uživaju u kupanju i vožnji pedalinama.

Pored toga, naveo je kako su planirana ulaganja u uređenje hotela Bistrica i izgradnju ljetnih sadržaja poput adrenalinskog parka i teratane na otvorenom čime bi bio proširen i unaprijeđen kvalitet usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti