Kreditno-garantni fond SERDA podržava IT sektor kroz najpovoljnije finansiranje

04.08.2018. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Kreditno-garantni fond SERDA podržava IT sektor kroz najpovoljnije finansiranje

Sektor informacionih tehnologija (IT) je jedan od najbrže rastućih u Bosni i Hercegovini i Kantonu Sarajevo.

Sektor informacionih tehnologija (IT) je jedan od najbrže rastućih u Bosni i Hercegovini i Kantonu Sarajevo. Kao jedna od najvećih kompanija u ovom sektoru, Atlantbh d.o.o. Sarajevo, iskoristio je prednosti Kreditno-garantnog fonda SERDA (KGF SERDA) te nakon uspješno provedene procedure apliciranja, realizovao kredit u iznosu od oko 100.000 KM.

S obzirom da firma posluje u oblasti računarskog programiranja i da se trendovi u kompjuterskoj industriji konstantno mjenjaju, te zahtjevaju od firmi da unaprijeđuju svoju poslovnu infrastrukturu, Atlantbh je iskazao potrebu za nabavkom kompjuterske opreme i kancelarijskog namještaja. Na ovaj način bi obezbjedili  najsavremenije uslove za rad uposlenika te doprinijeli daljem razvoju kompanije.

"U trenutku kada smo aplicirali imali smo 66 uposlenih. Sada, nakon nešto više od godinu dana od dana apliciranja, taj broj iznosi 81", izjavio je Jasmin Velić, izvršni direktor u firmi Atlantbh.

Velić je izrazio zadovoljstvo zbog odobrenih kreditnih sredstava koja su doprinijela uspješnijem poslovanju firme, te naglasio da je investicija  u potpunosti realizovana.

"Unaprijedili smo opremu, olakšali rad našim kolegama te omogućili dodatni kvalitet za jedan specifični tim. Na ovaj način smo postigli povećanje brzine i obima posla za jednog od naših partnera i do 20%."

Firma Atlantbh uspješno posluje u oblasti računarskog programiranja, i isporučuje personalizovane software sisteme već preko 17 godina. Glavne usluge uključuju razvoj software-a, projektno upravljanje i konsalting. Zapošljavaju sposobne i vrijedne inženjere, dizajnere i administratore i posmatraju ljude kao najveću vrijednost firme.

"Što se tiče kredita koji smo realizovali u okviru KGF SERDA, mogu reći da su iskustva samo pozitivna. Nadamo se da će se ukazati prilika za novom vrstom podrške i za apliciranje na novi kredit", ističe Velić.

Pored Atlantbh, kroz Kreditno-garantni fond do sada je podržano još 49 privrednih subjekata, kroz ukupan plasman od 7.083.287 KM, čime je direktno podržano otvaranje 212 novih radnih mjesta, povećanje konkurentnosti, prihoda i izvoznih sposobnosti malih i srednjih preduzeća sa područja Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti