Krenula proizvodnja drvene ambalaže u halama bivšeg UNIS-a

27.07.2018. 09:44 / Izvor: Akta.ba
Krenula proizvodnja drvene ambalaže u halama bivšeg UNIS-a

Prije šest mjeseci proizvodne hale bivše fabrike „ UNIS“ u Sokocu su ponovo stavljene u pogon zahvaljujući firmi "Invest Gradnja".

Prije šest mjeseci proizvodne hale bivše fabrike "UNIS" u Sokocu su ponovo stavljene u pogon zahvaljujući firmi "Invest Gradnja". Firma je specijalizovana za proizvodnju drvene ambalaže sa sjedištem i proizvodnim pogonom u Sokocu, na površini od 6.000 metara kvadratnih, saopćeno je na sajtu Opštine Sokolac.

U nedavno renoviranim prostorijama zaokružen je kompletan proizvodni proces, obnovljena je infrastruktura, grijanje, razvod elektroinstalacije, vodovodne i kanalizacione mreže.
U toku je faza priprema i renoviranje poslovnog dijela objekta. Stvoreni su pristoji uslovi za rad sa željom da Sokolac opet ima ozbiljnu fabriku za proizvodnju kao što je to bilo prije dvadeset godina.

Na zadovoljstvo načelnika opštine Milovana Bjelice, koji je sa saradnicima obišao pogone, uz prisustvo vlasnika Velibora Lučića i Milomira Nogoštića, stavljanje u pogon ove fabrike omogućiće zapošljavanje velikog broja radnika sa područja opštine Sokolac.


"Invest Gradnja je pozitivan primjer za Republiku Srpsku, a ne samo opštinu Sokolac. U vrijeme teške ekonomske krize otvaranje novih radnih mjesta i prilika da se zaposle ljudi je poduhvat za pohvalu. Slobodno mogu reći da smo stvorili pozitivnu pretpostavku ljudima da mogu da ulažu u Sokolac, jer su vrata za investitore uvijek otvorena", istakao je načelnik Bjelica i dodao da je postignut uspijeh i kada je u pitanju nekadašnje preduzeće "Romanija". Nešković pumpe na području opštine zapošljavaju desetine radnika, a pojavila se i kompanija „Globus“, te još nekoliko investitora. Po pitanju razvoja turizma i ugostiteljstva evidentni su povoljni pomaci, a u toku je i izgradnja hotela "Zlatni bor" .

Komisija za nagrade i priznanja Skupštine opštine Sokolac predložila je odbornicima da Povelja opštine povodom Dana opštine i krsne slave Svetog proroka Ilije, bude dodijeljena preduzeću "Invest gradnja".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti