Kritična područja Općine Novo Sarajevo pod video nadzorom

13.12.2018. 08:34 / Izvor: Akta.ba
Kritična područja Općine Novo Sarajevo pod video nadzorom

Ukupna vrijednost uloženih sredstava u razvijanje i praćenje ovog sistema kroz pet faza je iznosila oko  220.000KM.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme "MIBO komunikacije" Marko Boštjančič, 12. decembra ove godine potpisali su Ugovor o realizaciji instaliranja sistema video nadzora javnih površina  – IV i V faza.

Ovim ugovorom je predviđeno postavljanje osam novih kamera na području Općine Novo Sarajevo. Za ove namjene je izdvojeno oko 100.000 KM.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da se postavljanjem kamera na javnim površinama potpomaže i efikasnost policijskih organa.

Na području Općine Novo Sarajevo, sa završetkom V faze biće instalirano 28 kamera koje će biti u funkciji 24 sata.  Kontrola rada i zapisa sa kamera se vrši putem nadzornog centra koji je postavljen u prostorijama III Policijske Uprave Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo je već 2012.godine prepoznala da je pokrivenost prostora i objekata video nazorom veoma zanačajna aktivnost u pružanju pomoći pripadnicima

Ukupna vrijednost uloženih sredstava u razvijanje i praćenje ovog sistema kroz pet faza je iznosila oko 220.000KM.

Procjenom "kritičnih“ mjesta, a u saradnji sa III PU Novo Sarajevo i odjelom Saobraćajne policije Kantona Sarajevo do 2021. godine planirano je postavljanje ukupno 50 nadzornih kamera, zamjena oštećenih i zastarjelih kamere, te će se vršiti tekuće održavanje – servisiranje  kompletnog sistema.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti