KS: Objavljen Javni poziv za ostvarivanje finansijske pomoći za održivi povratak

09.12.2021. 07:37 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS objavilo je Javni poziv za podnošenje prijave za ostvarivanje finansijske pomoći za održivi povratak za povratnike u i van KS.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za podnošenje prijave za ostvarivanje finansijske pomoći za održivi povratak za povratnike u i van Kantona Sarajevo.

Dodjelom finansijskih sredstava kroz implementaciju ovog javnog poziva omogućit će se realizacija projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije infrastrukture u mjestu povratka, manje popravke stambenih jedinica, razvoj poljoprivrede za potrebe korisnika i članova njegovog domaćinstva, nabavka prehrambenih artikala, kupovina školskog pribora i knjiga, te druge namjene važne za održivi povratak.

Pravo na aplikaciju imaju povratnici, a među njima posebno kategorije socijalno ugroženih, osobe sa invaliditetom i članovi porodica ovih osoba, samohrani roditelji, usvojitelji, staratelji ili hranitelji porodice, porodice šehida i poginulih boraca, porodice nestalih osoba, civilne žrtve rata i članovi njihovih porodica, te bivši logoraši.

"Prijava za pomoć za održivi povratak sa dokazima o ispunjavanju traženih općih i posebnih kriterija, dostavlja se u roku od 10 dana od dana posljednjeg objavljivanja, na protokol Kantona Sarajevo, ulica Reisa Džemaludina Čauševića br. 1 Sarajevo, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati", navode u ovom javnom pozivu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti