Kuwait Airways pokreće letove za Sarajevo

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kuwait Airways pokreće letove za Sarajevo

07.07.2017. 09:19 / Izvor: Akta.ba

Kuwait Airways planira pokrenuti letove iz Kuwait City-ija za Sarajevo.

Sami Al-Rushaid predsjednik Kuwait Airwaysa rekao je ova avionska tvrtka razmatra uvođenje letova za bosansku prijestonicu kao dio „umjerenog širenja mreže", koji će također uključivati ​​Seoul i Manchester.

Al-Rushaid u intervju za Bloomberg kazao je ako se radi o umjerenom širenje i neke rute mogu početi već ove godine. Na ovaj način cilj Kuwait Airways je  povrat profitabilnost i privučenje high-end klijenata.

Kuwait Airways se pridružuje sve većem broju aviokompanija iz zemalja Golfa koja uvode letove za Sarajevo ove godine.

Inače,  Kuwait Airways imao je dva puta sedmično ljetne sezonske letove iz Kuwait City-ija za Sarajevo, a jednom sedmično letio je preko istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen. Letovi su obavljani putničkim avionom Airbus 310.

Za Sarajevo trenutno lete Fly Dubai (Dubai), Air Arabia (Sharjah), Nesma Airlines (Rijad) i Wataniya Airways (Kuvajt, od 13. jula). Qatar Airways pokrenuo je letove četiri puta sedmično za Sarajevo ove godine.

Prošlog mjeseca Međunarodni aerodrom Sarajevo zabilježio je 78.170 putnika što je povećanje za 17,67% ili za 11,741 putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine, piše Ex-Yu Aviation.

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti