Kvalitetna vina iz podruma Obitelj Brkić

11.12.2013. 00:00 / Izvor: eKapija.ba
Kvalitetna vina iz podruma Obitelj Brkić

Ovo je priča o Hercegovini i žilavki i blatini, Ovo je priča o vinu i obitelji Brkić. Ovdje je vino član obitelji. S njim se, i rađa, i živi, i umire. Ako želite vrhunsko vino koje oslikava uloženi trud, onda mu se morate potpuno posvetiti. Radite ga svim srcem. Tu nema kompromisa.

Ovo je priča o Hercegovini i žilavki i blatini, Ovo je priča o vinu i obitelji Brkić. Ovdje  je vino član obitelji. S njim se, i rađa, i živi, i umire.

Ako želite vrhunsko vino koje oslikava uloženi trud, onda mu se morate potpuno posvetiti. Radite ga svim srcem. Tu nema kompromisa.

Vinograd nije još jedna obična poljoprivredna površina. To je poseban, posvećeni prostor koji traži poštovanje, pažnju, ljubav, znanje i strahovit rad. Vinograd doživljavaju kao početak jednog života koji će preko trsa dati grozd, grozd će postati vino, a vino doći do čovjeka koji će taj novi život osjetiti upravo kušajući vino. Kako se radi o relativno malom vinogorju obitelj Brkić nisu željeli ići u proizvodnju svjetskih sorti grožđa, već su ostali vjerni našim autohtonim sortama, žilavki i blatini, i s njima želime biti najbolji na svijetu.

Berba je poseban događaj, rađanje, početak stvaranja nečeg novog.

Vinogradi  Obitelji Brkić su u blizini podruma, što je jako bitno da grožđe od trenutka kad ga odvoje od majke, loze, što prije dođe u podrum.

Podrum je čarobno mjesto, mjesto gdje se rađa novi život.

Obitelj Brkić  u grožđu, a kasnije i u vinu žele sačuvati što više tih prirodnih komponenti koje se i nalaze u njima. Ne žele im ništa oduzimati. Koliko je god to moguće, koriste prirodni pad da bi izbjegli pumpe, muljaju grožđe na gumenim valjcima da bi izbjegli oštećenja peteljke i sjemenki, a u nekim vinima skidaju ručno bobicu po bobicu.

Većinu vina ne filtriraju, jer je i kasniji talog koji će se pojaviti, potvrda prirodnosti. Sumpor koriste samo u nuždi i njegova količina je višestruko manja nego u konvencionalnoj proizvodnji.

Kada kušaju  vina Obitelji Brkić, većina ljudi kažu da do tada nisu  znali da žilavka ili blatina mogu imati takve osobine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti