Kvalitetom i visokim standardima u poslovanju do novih tržišta

28.11.2018. 08:28 / Izvor: Fena
Kvalitetom i visokim standardima u poslovanju do novih tržišta

U kompaniji je, uposleno oko 1.200 radnika, plate su redovne, izmiruju i ostale obaveze.

Privredno društvo Igman Konjic jedno je od najuspješnijih u namjenskoj industriji  i najvećih izvoznika u BiH pred kojim se, zahvaljujući kvalitetu proizvodnje i visokim standardima u poslovanju, otvaraju nova tržišta.

"Nije teško biti uspješan, puno je bilo teže prije desetak godina kada nismo imali posla, niti plata, ali danas je to sasvim drugačije", izjavio je direktor Igmana iz Konjica Đahid Muratbegović.

U kompaniji je, po njegovim riječima, uposleno oko 1.200 radnika, plate su redovne, izmiruju i ostale obaveze, izvršavaju svoje planove i imaju već gotovo završenu poslovnu 2019. godinu.

"Imamo izuzetan kvalitet proizvodnje što je i uslov da se ovako visoko plasiramo i kotiramo na svjetskom tržištu. Također, otvaraju se nova tržišta, a u zadnje vrijeme to je Egipat, kao jedno od većih tržišta, te još neka druga i to nam daje optimizam za rad u narednim godinama", dodao je  Muratbegović.

Muratbegović je u Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) u Sarajevu učestvovao u radu izborne Skupštine Udruženja metalske i elektro industrije (UMEI), kao i na Info danu metalaca 2018.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti