KYOCERA dokazuje predanost zaštiti okoliša kroz ISO 14001:2015 certifikaciju

04.10.2018. 11:11 / Izvor: Akta.ba
KYOCERA dokazuje predanost zaštiti okoliša kroz ISO 14001:2015 certifikaciju

KYOCERA Document Solutions Europe, jedna od vodećih kompanija za upravljanje dokumentima, dobila je certifikaciju ISO 14001:2015.

KYOCERA Document Solutions Europe, jedna od vodećih kompanija za upravljanje dokumentima, dobila je certifikaciju ISO 14001:2015. Novi certifikat dokazuje da su zaštita okoliša i održivost u središtu razvojne strategije organizacije, inspirirane filozofijom osnivača KYOCERA-e, Kazua Inamory.

Od samog početka poslovanja kompanije KYOCERA Document Solutions, zaštita okoliša ključni je element poslovanja s ciljem smanjenja energije i drugih resursa, a posebno mjesto je recikliranje korištenih toner patrona. Isti odnos kompanija zadržava u vremenima brzog rasta i širenja poslovanja, a certifikacija ISO 14001:2015 samo je posljednja u nizu dokaza o održivoj orijentaciji okoliša kompanije.

"Dokaz da poslujemo odgovorno prema okolišu jedan je od naših najvažnijih ciljeva koje pokušavamo postići kao organizacija. Zalažemo se da to ostane prioritet u budućem kreativnom procesu razvoja novih proizvoda i promjena organizacije", rekao je Takuya Marubayashi, predsjednik Uprave KYOCERA Document Solutions Europe.

"Imamo samo jednu planetu, a certifikat ISO 14001:2015 dokaz je našeg temeljnog fokusiranja na brigu o našoj planeti, uz održivi rad, kao što je efikasna upotreba materijalnih resursa i istovremeno smanjenje otpada".

KYOCERA Document Solutions pokazuje svoje poštovanje prema zaštiti okoliša praćenjem procesa u regijama u kojima djeluje, što se ogleda u pružanju optimalnih uslova rada za zaposlenike kao i u nizu inicijativa poput smanjenja emisije CO2 i recikliranja tonera.

Toner Take Back program, koji ima za cilj osigurati održivo upravljanje životnog ciklusa proizvoda tokom cijelog životnog vijeka, može se pohvaliti preko 600.000 kg prikupljenih patrona potrošenih širom Evrope. Takve su inicijative u skladu s filozofijom kompanije: "da odgovorno djelujemo kao ljudsko biće" i da se trudimo unaprijediti svijet.

U svom portfelju, kompanija je fokusirana na upravljanje digitalnim dokumentima s ciljem optimizacije poslovnih tokova kompanije. Inicijativa je također u srži digitalne transformacije koja se odvija unutar organizacije i omogućava kroz proces automatizacije povećanje efikasnosti zaposlenika, istovremeno smanjujući negativan uticaj na okoliš kao cjelinu.

Kompanija dobila prvu ISO 14001 certifikaciju 2007. godine. Najnovije priznanje odražava kontinuirane napore organizacije da održi održivi razvoj, uz rast u regiji EMEA, kao glavni razvojni prioritet.

Kyocera će u oktobru obilježiti 27. godišnjicu svoje temeljne Povelje o okolišu s kojom se obvezala na ekološki prihvatljive operacije. U duhu ove Povelje izvršeni su svi novi napori, kao i postojeće operacije.

KYOCERA Document Solutions Europe, jedna od vodećih kompanija za upravljanje dokumentima, dobila je certifikat ISO 14001:2015. Kompanija je 2007. dobila prvu ISO 14001 certifikaciju. Novi certifikat dokazuje da su zaštita životne sredine i održivost u srži strategije razvoja organizacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti