KYOCERA među 100 najinovativnijih preduzeća

02.03.2017. 14:50 / Izvor: Akta.ba
KYOCERA među 100 najinovativnijih preduzeća

Kyocera je već treću godinu zaredom na listi organizacija s najviše prijavljenih patenata i globalnim uticajem.

Kyocera je već treću godinu zaredom na listi organizacija s najviše prijavljenih patenata i globalnim uticajem istraživačke kuće Clarivate Analytics uvršteno.

Korporacija Kyocera je objavila je da je svjetski pružalac rješenja za sticanje poslovnih informacija Clarivate Analytics rangirao među 100 najinovativnijih preduzeća u 2016. godini. Nagradu za veliki broj patenata i ukupni uticaj na globalni razvoj u posljednjih godinu dana Kyocera je dobila treći put zaredom. Formalna dodjela nagrada se održala prošle sedmice u sjedištu korporacije u Kyotu, u Japanu.

Nagrada »Top 100 Global Innovators«, se od 2011. godine dodjeljuje vodećim preduzećima i istraživačkim institucijama za njihova dostignuća u području inovacija. Clarivate Analytics ima vlastitu metodologiju pri izboru pobjednika na temelju analize intelektualnog vlasništva i patenata.

Kandidati se ocjenjuju na temelju patenata i citiranja podataka, a prema četiri glavna kriterijuma: volumen, uspjeh, uticaj i globalizacija. Kyocera je ovo priznanje, kao jedno od najinovativnijih poduzeća, ostvarila na području uspjeha i globalizacije.

Kyocera ima bogatu tradiciju u području istraživanja i razvoja, ali pokazuje i veliko poštovanje prema zaštiti intelektualnog vlasništva drugih. Kako bi poboljšala razvoj i zaštitu intelektualnog vlasništva, Kyocera je nedavno otvorila novi patentni ured sa sjedištem u Njemačkoj, koji će nadopuniti napore sličnih odjela u Japanu, SAD-u i Kini. Europa predstavlja za Kyoceru jedno od najvažnijih tržišta, posebno u područjima automobilske industrije i zaštite okoliša. Preduzeće posjeduje niz obećavajućih intelektualnih prava na patente, koji uključuju tehnologije u području pametnih telefona, bežičnih tehnologija vezanih uz Internet stvari (IOT), kao i korisne tehnologije povezane s piezoelektričnim uređajima. Preduzeća u Kyocera grupaciji su u 2016. godini, prema podacima US IFI CLAIMS Patent Service objavljenima u januaru 2017. godine, u SAD-u prijavila ukupno 1,132 patenata.

Metodologija Top 100 Global Innovators

Clarivate Analytics za uvrštavanje na listu Top 100 Global Innovators ispituje četiri glavna kriterija.

Za više informacija posjetite web stranicu: http://top100innovators.stateofinnovation.com/content/methodology

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti