Leadership Excellence Program: Odgovor na menadžerske i liderske izazove

29.01.2018. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Leadership Excellence Program: Odgovor na menadžerske i liderske izazove

Većina modula će biti održana u Sarajevu, sa mjesečnom dinamikom koja neće ugrožavati redovne poslovne aktivnosti učesnika. 

Targer School of Industry Leadership Excellence Program, najavljen prije nekoliko sedmica, predstavlja jedinstveni program namijenjen menadžerima, kandidatima za top menadžere, preduzetnicima, poslovnim ljudima, ali i firmama koje žele investirati u ključne ljude i razvoj njihovih liderskih vještina.

Program konsultantske kuće Targer Engineering & Consulting predstavlja konsultantski odgovor na zahtjev multidisciplinarnosti i potrebe za radom na kombinaciji strogo tehničkih i strogo društvenih tema, u procesu razvoja menadžera i lidera.

"Današnji poslovni svijet ostavlja tako malo prostora za individualne i genijalne poteze. Firme današnjice imaju dva teška izazova i zajednički su za sve firme u kojima sam radio: prvi je kako kreirati procese čiji će sistem nadvladavati pojedinačne probleme, greške i rasipanja, i drugi je kako u okviru jedne proizvodne firme 'pomiriti' inžinjere i tehnologe, ekonomiste, stručnjake iz IT profesije, iz marketinga, ljude iz finansija i administracije i proizvodno i ostalo osoblje. Dakle, kako napraviti sistem i kako napraviti tim? Leadership Excellence Program daje jasne odgovore na ova pitanja", rekao je direktor programa Tarik Kadrispahić.

Program predviđa grupni rad kroz deset dvodnevnih treninga, kao i individualni i mentorski rad sa učesnicima. Učesnici će posjetiti i dvije proizvodne kompanije u BiH u kojima su Targer konsultanti radili na unapređenju procesa, a cjelokupan program će biti realizovan tokom 2018.godine.

Tim predavača je koncipiran tako da ekspertizom pokriva osjetljiva ciljana polja, te nudi kombinaciju industrijskog, menadžerskog, univerzitetskog i konsulantskog iskustva. Svi učesnici završetkom Programa dobivaju jednogodišnje besplatno članstvo u Targer Alumni klubu.

"Želja nam je da kroz Alumni klub nastavimo raditi na svim ovim temama i razmjenjivati iskustva o novim naučenim lekcijama na poljima na kojima radimo. Mladi ljudi koji ulaze u svijet biznisa, industrije i menadžmenta moraju znati da su promjene neprestane, i sve ubrzanije. Današnji proizvodni pogon u automobilskoj industriji izgleda potpuno drugačije u odnosu na vrijeme kada sam kao mladi inžinjer radio u Tvornici automobila Sarajevo. No, zamislite tek kakve će promjene pogoditi tržište u narednih 25 godina? To sada djeluje daleko, ali brzo će to proći", rekao je Damir Hotić, konsultant iz oblasti unapređenja procesa, sa poslovnim iskustvima stečenim u industrijama Bosne i Hercegovine, Češke, SAD-a i Saudijske Arabije.

Većina modula će biti održana u Sarajevu, sa mjesečnom dinamikom koja neće ugrožavati redovne poslovne aktivnosti učesnika. 

Cijena kompletnog jednogodišnjeg programa iznosi 3,850.00 KM, sa popustom za rane prijave, do 1.februara 2018.godine.

Više informacija o Leadership Excellence Programu možete pronaći na sljedećem linku ( //http://www.targer.ba/soi/skola.php?id=5 ) ili u zvaničnoj brošuri programa (//http://targer.ba/ba/pdf/Leadership.pdf) Ili putem telefona +387 33 846 213, odnosno  +387 62 345 749. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti