Lendo: Samo u ovom mjesecu otkaz dobilo oko 1.330 radnika iz SBK-a

22.04.2020. 13:33 / Izvor: Fena
Lendo: Samo u ovom mjesecu otkaz dobilo oko 1.330 radnika iz SBK-a

Upitan koliki su kapaciteti Vlade SBŽ-a da pomogne poduzetnicima, Lendo je kazao da će to ovisiti o proračunskim prihodima.

Oko 1.330 radnika iz Srednjobosanskog kantona (SBK) dobilo je otkaz tijekom travnja, potvrdio je novinarima u srijedu premijer te županije Tahir Lendo.

Lendo je kazao da, prema informacijama iz Sužbe za zapošljavanje SBK-a, ne bi trebalo biti problema da otpušeni radnici ostvare pripadajuće naknade s biroa za zapošljavanje.

"Postoje određene informacije, mada nepotvrđene, da ima slučajeva da su otpušteni radnici angažirani "na crno", pa će inspekcije uraditi provjeru", dodao je Lendo.

Upitan koliki su kapaciteti Vlade SBK-a da pomogne poduzetnicima, Lendo je kazao da će to ovisiti o proračunskim prihodima.

"Sigurno da ćemo pomoći, a koliko, to ćemo vidjeti po prihodima i rebalansu proračuna. Oni će opredijeliti visinu naše pomoći gospodarstvu", rekao je Lendo.

Ministarstvo gospodarstva SBŽ-a uputilo je poduzetnicima iz te županije upitnik, s ciljem, kako je navedeno, detaljne analize postojećeg stanja i poduzimanja adekvatnih mjera na smanjenju posljedica pandemije koronavirusa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti