Lexmark International BH predstavio partnerima nova rješenja

22.10.2014. 15:18 / Izvor: eKapija.ba

Lexmark je još jednom prezentirao svoja rješenja u printanju koja vode smanjenu troškova u malim i velikim preduzećima, ali i idealna rješenja za štampu u manjim uredima ili kod kuće.

U hotelu Radon Plaza održan je Lexmark Partner Event na kojem je kompanija Lexmark predstavila nova softverska rješenja u printing managmentu. Eventu su prisusutvovali partneri iz BiH, te stručnjaci kompanije Lexmark iz regiona. Lexmark je još jednom prezentirao svoja uspješna  rješenja u printanju  koja vode smanjenu troškova u malim i velikim preduzećima, ali i idealna rješenja za štampu u manjim uredima ili kod kuće.

"Lexmark je napravio zaokret u posljednjih nekoliko godina jer je kupio 12 kompanija specijaliziranih za razvoj softverskih rješenje, a među kojima su i Perceptive Software, Saperion i drugi. Na taj je način ojačana pozicija Lexmarka na tržištu, a zadržali smo lidersku poziciju u segmentu proizvodnje štampača, gdje je čak 90% vlasnik patent rješenja u printing industriji", izjavio je Halim Curi, generalni menadžer Lexmark International BH.

"U BiH Lexmark, bez obzira na veličinu tržišta, pokušava da implementira i napravi tranziciju svega onoga što se nudi i dešava na svjetskom nivou, te iz godine i godine povećava svoje tržište i u BiH", dodao je Curi.

Kompanija je orijentirana na razvoj i inžinjering, a predstavlja vodeću kompaniju za razvoj, proizvodnju i isporuku rješenja za printanje za poslovne, ali i kućne korisnike.  Lexmarkovi proizvodi uključuju laserske printere, „single“ i multifunkcijske uređaje, kao i prateći potrošni materijal. Lexmark osim printera nudi i softverska rješenja za procese štampe koji omogućavaju smanjenje troškova i uštedu od 30 do 40% kompanijama koje koriste Lexmark printere.

"Lexmarkova strategija prema krajnjim korisnicima radi isključivo preko svojih partnera u BiH, a nikako direktno. Ovo je Lexmarkova strategija na globalnom nivou, a koja je primijenjena i na BH tržištu", izjavio je Ivan Stanković, regionalni generalni menadžer.

Cilj kompanije Lexmark International BH u narednom periodu jeste prezentirati efikasan pristup smanjenju troškova i sigurnosti štampe. Na ovaj način će se kompanije koje rade sa IT tehnologijom, bolje upoznati sa strategijama Lexmarka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti