Lider u izvozu: Mann+Hummel u 2017. ostvario 37,5 miliona eura

20.04.2018. 15:14 / Izvor: Akta.ba

Premijer Galijašević je naglasio da ova kompanija predstavlja primjer uspješne privatizacije.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević posjetio je sa saradnicima kompaniju Mann+Hummel u Tešnju i sastao se s menadžmentom ove izuzetno uspješne kompanije, koja ostvaruje rekordnu proizvodnju filtera za automobilsku industriju.

Direktor Mann+Hummela u Tešnju Mahmut Galijašević upoznao je premijera i ministre da kompanija ima 665 zaposlenih, da izvoz čini 98 posto ukupne proizvodnje  te da je promet kompanije u 2017. godini bio 37,5 miliona eura.

Premijer Galijašević je naglasio da ova kompanija predstavlja primjer uspješne privatizacije koju je provela Agencija za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona. On je kazao kako je Mann+Hummel prvi u svijetu po prozvodnji filtera, a njegovo prisustvo ovdje je višestruko značajno ne samo za Tešanj nego i za unaprjeđenje šireg privrednog ambijenta.

Posebno raduje, kazao je premijer Galijašević, da se u kompaniji investira u nova znanja koja uposlenici stiču kroz stalne programe edukacija i usavršavanja u okviru koncerna, a što u konačnici doprinosi razvoju ZDK-a.

"Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući ovakvim kompanijama ZDK-a je lider u izvozu u cijeloj BiH. Uspjeh Mann+Hummela i drugih kompanija u Tešnju i drugim uspješnim sredinama je potvrda opredjeljenju Vlade ZDK-a da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu", izjavio je premijer Galijašević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital