Lidl stigao u Srbiju – Otvoren logistički centar u Novoj Pazovi

16.07.2018. 10:17 / Izvor: Tanjug
Lidl stigao u Srbiju – Otvoren logistički centar u Novoj Pazovi

Predsjednik Srbije i generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina su pritiskom na dugme podigli rampu za prvi kamion Lidla.

Dolazak Lidla u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspješnim državama, poručio je predsjednik Aleksandar Vučić iz Nove Pazove, gdje je njemačka kompanija otvorila Logistički centar kao prvi korak ka otvaranju svojih prodavnica u ovoj zemlji.

Predsjednik Srbije i generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina su pritiskom na dugme podigli rampu za prvi kamion Lidla koji je stigao u novoizgrađeni Logistički centar.

To je, istakao je predsednik Srbije, još jedan korak na dugačkom i zahtjevnom putu ka evropskim standardima života za sve građane.

On je ukazao da je vrijednost investicije u Novoj Pazovi 55 miliona eura, da će do kraja godine biti potvoreno i 16 prodavnica Lidla, u kojem će posao imati 1. 500 od čak 23. 000 onih koji su se kandidovali za rad u toj kompaniji u Srbiji.

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajna investicija za Srbiju na 45 hiljada kvadratnih metara logističkog centra i istakao da je na izgradnji centra radilo više od 50 domaćih kompanija i oko 2.000 radnika.

"Važnost ovog logističkog centra kao i cijele investicije Lidla u Srbiji prevazilazi važnost običnog supermarketa, to je simbol, jedan od najznačajnijih simbola napretak", rekao je Vučić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti