Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Liječnici i farmaceuti ne žele raditi kao inspektori

20.01.2016. 08:31 / Izvor: Fena

Ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije (HBŽ) Dubravko Kovačević za Fenu je kazao kako u Županiji trenutačno nema zainteresiranih osoba za posao zdravstvenog inspektora ali im je namjera popuniti i te kadrove kao i one farmaceutske struke tako da bi Uprava bila popunjena u svim oblastima.

Kao razlog zbog čega nema zdravstvenih inspektora unutar Uprave za inspekcijske poslove, Kovačević navodi da nitko od njih neće da radi za 1500 KM kad može više zaraditi negdje drugdje.

Zbog izražene nezainteresiranosti nije ni bilo raspisanih natječaja pa te poslove uz relativan manji broj zdravstvenih ustanova u odnosu na druge županije, trenutno pokriva Federalna inspekcija.

"Bacali smo probne balone i baš nitko od zdravstvenih djelatnika nije htio ni da čuje za  radno mjesto inspektora te nam i nije prioritet popuna ove oblasti“, istaknuo je Kovačević.

Uprava za inspekcijske poslove, ponavlja, ima namjeru popuniti sve oblasti i kako će uspjeti u tome, također ovisi, kako kaže, od proračuna ove županije i sredstava namijenjenih njima.

Krajem prošle godine Uprava za inspekcijske poslove HBŽ je popunila mjesto sanitarnog inspektora, zatim ekološkog, što im je bio prioritet, inspektora zaštite na radu i turističko ugostiteljskog inspektora.

"Najviše radimo na tim oblastima čime je i izvršena popuna a također nam, osim spomenutih, nedostaju inspektori poljoprivredne i veterinarske struke", naglasio je još ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove HBŽ-a Dubravko Kovačević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti