Linde Gas definirao par mjera u poboljšanju sigurnosti u transportu

06.05.2016. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Linde Gas definirao par mjera u poboljšanju sigurnosti u transportu

Linde Gas redovno prati lokalne i globalne standarde u oblasti saobraćaja i prometa vozila, te ih integriše u svoje globalne standarde.

Kako bi poboljšali sigurnost u transportu, Linde Gas definirao je par mjera. Linde Gas redovno prati lokalne i globalne standarde u oblasti saobraćaja i prometa vozila, te ih integriše u svoje globalne standarde.

"U 2015. godini naši sigurnosni standardi su porasli, npr., smanjenje rizika nastalog distrakcijama u vozilu. Također smo obezbijedili trening tokom izvještajne godine koji podržava postavljanje i korištenje retrovizora na našim komercijalnim vozilima", ističu iz kompanije Linde Gas d.o.o.

Ova inicijativa teži da smanji rizike od slijepih tački oko vozila. Vozači izvođača kompanije Linde Gas redovno učestvuju na standardnim edukacionim programima o standardima u transportu.

Od 2007. godine važe jednaka sigurnosna pravila i standardi u cijeloj grupaciji i primjenjuju su nas sve vozače koji rade za Linde Gas. Saglasnost sa ovim standardima je uslov koji kompanija Linde Gas postavlja svim svojim prevoznicima i sastavni su dio ugovora sa njima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti