Linde: Vodeći isporučilac industrijskih, procesnih i specijalnih gasova

08.08.2014. 15:35 / Izvor: eKapija.ba
Linde: Vodeći isporučilac industrijskih, procesnih i specijalnih gasova

Linde Grupa je svjetski vodeći isporučilac industrijskih, procesnih i specijalnih gasova i jedna od najprofitabilnijih inženjering kompanija. Linde proizvodi i usluge se mogu naći u skoro svakoj industriji, u više od 100 zemalja.

Linde Grupa je svjetski vodeći isporučilac industrijskih, procesnih i specijalnih gasova i jedna od najprofitabilnijih inženjering kompanija. Linde proizvodi i usluge se mogu naći u skoro svakoj industriji, u više od 100 zemalja.

Strategija Linde Grupe se kreće prema održivom razvoju baziranom na zaradama i fokusira se na ekspanziji svog međunarodnog poslovanja sa proizvodima i uslugama koji gledaju unaprijed.  Linde se ponaša odgovorno prema svojim akcionarima, poslovnim partnerima, zaposlenima, društvu i životnoj sredini – u svakoj od svojih poslovnih oblasti, regiona i lokacija širom svijeta.  Linde je predan tehnologijama i proizvodima koji ujedinjuju ciljeve vrijedne za kupce i održivi razvoj.

"Mi u Linde grupi kombinujemo dugotrajno nasljeđe sa pokretom za stalno poboljšanje, inovacije  i visoki učinak. Naša vizija je da postanemo vodeća kompanija za gasove i inženjering u svijetu koja se poštuje zbog naših ljudi koji mijenjaju svijet na bolje.  Praćen našim vrijednostima i principima, svijest o učinku i ličnom razvoju je duboko usađena u kulturu naše kompanije.  Ovdje u Linde svako od nas je predan da teži  našoj zajedničkoj viziji  i da živi po našim vrijednostima i principima koje smo mi  postavljali iz dana u dan.  To se takođe ostvaruje privrženošću našem kodeksu etike i predusretljivosti u svako vrijeme. Isto sa tako odnosimo  i prema životnoj sredini sa  izuzetnim poštenjem i poštovanjem.  Sigurnost i održivost su zato ključni prioriteti za nas jer mi ispunjavamo očekivanja  naše korporativne odgovornosti, ističu iz kompanije Linde.

Linde grupa obuhvata tri sektora: Gasovi i inženjering (dva osnovna sektora) i Gist (sektor logistike).  Najveći sektor, Gasovi, ima četiri  radna segmenta, Zapadna Evropa, Amerike, Azija & Istočna Evropa i Južni Pacifik & Afrika, koji su podjeljeni u devet regionalnih poslovnih jedinica (RBU). Sektor Gasova takođe uključuje dvije globalne poslovne jedinice (GBU) – Zdravsvenu zaštitu  (medicinski gasovi) i Tonažu (na lokaciji kupca) – i dvije poslovne oblasti (BA) – Trgovina & Upakovani gasovi (rastopljeni gasovi i gasovi u cilindrima) i elektroniku (elektronski gasovi).

Sektor gasova

Linde Grupa je svjetski lider na međunarodnom tržištu gasa. Linde nudi širok asortiman komprimovanih i rastopljenih gasova kao i hemikalija i zato je značajan i pouzdan partner za veoma raznolike industrije. Linde gasovi se, na primjer, koriste u energetskom sektoru, u proizvodnji čelika, hemijskoj industrii, zaštiti životne sredine i zavarivanju kao i u preradi hrane, proizvodnji stakla i elektronici.  Linde takođe investira u ekspanziju svog brzo rastućeg poslovanja zdravstvene zaštite, tj. medicinskih gasova i Linde je vodeći globalni igrač u razvoju ekološki povoljne tehnologije vodonika.

Sektor inženjeringa

Linde sektor inženjeringa je uspješan širom svijeta sa svojim fokusom na segmentima tržišta koja obećavaju, kao što su olefinska postrojenja, postrojenja prirodnog gasa i postrojenja razlaganja vazduha  kao i postrojenja vodonika i sintetičkog gasa. Za razliku od praktično svih konkurenata, Linde se može pozivati na svoj obiman "know how"  procesni inženjering u planiranju, projektni razvoj i izgradnju postrojenja na bazi "ključ u ruke". Linde postrojenja se koriste u raznolikim poljima: u petrohemijskoj i hemijskoj industriji, u rafinerijama i postrojenjima za proizvodnju veštačkog đubriva,   za regeneraciju vazdušnih gasova, za proizvodnju  vodonika i sintetičkih gasova, za prečišćavanje prirodnog gasa  i u farmaceutskoj industriji.

Sektor logistike (Gist)

Gist sektor je vodeći provajder logistike i isporučuje lančana riješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti