Livno dobiva sportski aerodrom: Početak izgradnje hangara već ovaj tjedan

03.10.2012. 11:22 / Izvor: eKapija.ba
Livno dobiva sportski aerodrom: Početak izgradnje hangara već ovaj tjedan

Izgradnja hangara sportskog aerodroma koji se planira graditi u blizini Livna počinje već ovaj tjedan, saznajemo iz Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije (HBŽ). Izgradnja ovog aerodroma odvija se u sklopu projekta A3-NET koji podrazumijeva jačanje i umrežavanje malih aerodroma u jadranskom području u oblasti sportskih aktivnosti i turizma.

Prema riječima Ivane Suša, pomoćnica ministra gospodarstva HBŽ, nakon završetka procedure javne nabavke za izgradnju hangara potpisan je ugovor sa izvođačima radova, kompanijom Li-grad d.o.o. iz Livna. Radi se o ugovoru vrijednom 112, 624 KM. U sklopu ovog projekta radit će se i izrada studije kojom bi se definirao najbolji pravac razvoja ovog aerodroma.

Inače, ovaj se projekt realizira u sklopu IPA Jadranskog prekograničnog programa suradnje. U njega je uključeno još četiri aerodroma i to iz Beograda (Srbija), Boveca(Slovenija), Nikšića(Crna Gora) i sa Raba (Hrvatska). Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 4,4 milijuna eura, a na strani Ministarstva gospodarstva HBŽ-a je 196.100 eura.

Iz Ministarstva navode da je glavni cilj ovog projekta jačanje veza između regija jadranskog područja te izgradnja aerodoma koji mogu osigurati moderne i sigurne prometne servise svojim korisnicima.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti