al
Ljajić: Za tri mjeseca 90 milijuna eura manje robe

Vijesti / REGIJA

Ljajić: Za tri mjeseca 90 milijuna eura manje robe

11.02.2019. 14:00 / Izvor: Fena

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je u ponedjeljak da je zbog uvođenja taksi od 100 posto na robu iz Srbije, u posljednja tri mjeseca na Kosovu plasirano 90 miliona eura manje robe nego u istom razdoblju prošle godine.

Ljajić kaže da se o taksama sve više govori kao nerješivom političkom pitanju koji sprječava da dijalog između Beograda i Prištine bude nastavljen, ali, ocjenjuje, da je ekonomska šteta taksi podjednako važna.

Kaže kako će do 21. veljače imati točnu bilancu stanja koliko je manje robe izvezeno, ali da je za ovih tri mjeseca, oko 90 miliona eura manje robe plasirano na Kosovu nego u istom razdoblju prošle godine.

"Trgovina je svedena na minimum ili šverc komerc radi, jer srpske robe ima na Kosovu", rekao je Ljajić. 

Navodi da srpske robe "ima na jugu Kosova, čak i u trgovinama koje drže Albanci", a sumnja se, dodaje, "da srpska roba ide u Crnu Goru, Hrvatsku i Makedoniju, a zatim na Kosovo".

"Ekonomska šteta je evidentna, ali takse su izazvale prije svega ozbiljnu političku krizu i na Kosovu, mi sada ne znamo hoće li prije biti ukinute takse ili će pasti Haradinajeva vlada. U ovom trenutku to je ključno pitanje .", ocijenio je Ljajić.

Mišljenja je da "takse postaju faktor od kojeg zavisi hoće li Haradinaj ostati na vlasti ili ne, te da će "izgubit povjerenje kod birača na Kosovu ako ukine takse".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti