Ljetna škola YES programa pokazala se kao pravi potez

17.07.2017. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Ljetna škola YES programa pokazala se kao pravi potez

Ljetna škola YES programa za mlade održana u proteklom periodu u Društvenom centru Herman Gmeiner pokazala se kao pravi potez.

Ljetna škola koja je u sklopu YES programa za mlade održana u proteklom periodu u  Društvenom centru Herman Gmeiner pokazala se kao pravi potez. Mladi su kroz sedmodnevno intenzivno druženje učili asertivno kumunicirati, kako se ponašati u timu, kako dobiti i zadržati posao, kako biti aktivan/na građanin/ka kao i mnogo toga drugog.

Osim učenja, stjecanja novih iskustava i poznanstava, učesnici/ce su imali priliku upoznati se i sa nekim od SOS-ovih partnera kao sto je JU Služba za zapošljavanje KS. Posjetili su Klub za traženje posla Centar i vidjeli na koji način nezapooslenima pomažu u potrazi za poslom. Za one koji razmišljaju u pravcu pokretanja svog biznisa bila je posebno zanimljiva posjeta Networks-u gdje su imali priliku upoznati se sa načinom rada Networksa kao i sa nekim od uspješnih priča mladih ljudi. Kako izgleda razgovor za posao kao i cijeli proces selekcije kandidata/kinja pokazali su nam iz kompanije NELT.

Učesnicima/cama YES ljetne škole predstavilo se i Udruženje mladih Nautilus, čiji su im predstavnici dali osnovne informacije čime se udruženje bavi i na koji način se mogu uključiti kao i o prednostima volontiranja. Mlade je posebno dojmila „Kafa sa Emirom Pirićem“, inspirativnim mladim čovjekom koji je mladima dao savjete kako da dođu do svog cilja.

YES tim najvaljuje narednu ljetnu školu koja će se održati od 26.7. do 02.8. i pozivamo mlade da se prijave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti