Logistic Agent kupio opremu za revitalizaciju baterija za viljuškare

06.05.2014. 10:52 / Izvor: eKapija.ba

​Veliki troškovi kupovine baterija za viljuškare doveli su firma Logistic Agent iz Sarajeva da osim skladištenja i distribucije roba krene u posao servisiranja baterija za radne mašine, viljuškare i mašine za pranje podova.

Veliki troškovi kupovine baterija za viljuškare doveli su firmu Logistic Agent iz Sarajeva da osim skladištenja i distribucije roba krene u posao servisiranja baterija za radne mašine, viljuškare i mašine za pranje podova. Kupili su opremu i prije četiri mjeseca počeli revitalizaciju i servis baterija. Najprije su to radili za svoje potrebe, a kasnije se ukazala mogućnost da postanu i servis drugim kompanijama kojima je ova usluga neophodna.

Alija Ćatić, direktor Logistic Agent za eKapija.ba kaže kako životni vijek jedne baterije uz ispravno održavanje iznosi 4-5 godina.

"Ispravnim održavanjem baterije i njenom revitalizacijom životni vijek baterije se može produžiti za dodatne dvije do tri  godine", pojašnjava Ćatić, naglašavajući kako se na ovaj način baterijama koje su obično završavale u otpadu produžuje životni vijek, a samim tim i firma stvara ušteda te je svakako ovo investicija koja se isplati na duže staze.

Ćatić navodi kako se kompanija danas ima 50 zaposlenih, te se pored skladištenja i distribucije roba bavi i servisiranjem viljuškara te je u svakom momentu spremna da odgovori i na najzahtjevnije kvarove.

Kompanija sarađuje sa Coca -Colom za koju radi skladištenje i distribuciju roba već pet godina, a nedavno je ugovor ponovo produžen.

Osim Sarajeva, kompanija na području Tuzle ima distributivni centar sa voznim parkom sa kojim pokriva prostor od Zvornika preko Bijeljine, Brčkog, Modriče, Doboja, Jelaha, Tešanja kao i čitav prostor Tuzlanskog Kantona.

U svome poslu Ćatić kaže nemaju konkurenciju, a što se tiče planova kaže kako su u mogućnosti u svom logističkom centru u Tuzli odgovoriti na mnoge zahtjeve vezane za logističke procese klijenata kojima je to potrebno.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti