Logistika na vrhuncu motornih trka: DHL isporučuje Formulu 1

23.05.2019. 13:56 / Izvor: Akta.ba
Logistika na vrhuncu motornih trka: DHL isporučuje Formulu 1

Kao globalni logistički partner, DHL će osigurati uspješan transport između gradova u "utrci prije trke".

Kao globalni logistički partner, DHL isporučuje Formulu 1 na Grand Prix širom svijeta. Sezona 2019. je posebna i vrhunska u moto trkama. Ove sezone pravila su se promijenila što obećava dodatno uzbuđenje i nove strategije: Vozač koji postigne najbrži krug će dobiti dodatne bodove kad god završi u prvih deset. Ovaj bod će se brojati za vozača i konstruktore. Slično pravilo je postojalo u Formuli 1 od 1950. do 1959. Također, Formula 1 slavi 1,000-tu trku u svojoj historiji ove sezone, a DHL ima svoj razlog za slavlje jer brand puni 50 godina poslovanja.

Kao globalni logistički partner, DHL će osigurati uspješan transport između gradova u "utrci prije trke". Između vikenda kada se organizuju trke, DHL vodi brigu o 1,160 tona opreme, uključujući bolide trkaćih timova.

Teret se transportuje koristeći multimodalni pristup putem cestovnog, pomorskog i zračnog transporta, uključujući do sedam Boeing 747 Dargo aviona za trke izvan Evrope. Pored transporta opreme za trke, kompanija je također odgovorna za logistiku na licu mjesta održavanja trke. DHL je uključen u Formulu 1 više od 35 godina, a postao je zvanični logistički partner 2004. godine.

Neki članovi DHL-ovog Motorsports Tima su uključeni u F1 mnogo duže, pružajući logističku podršku u preko 500 trka. Povodom 1,000-te trke, DHL će organizovati takmičenje za fanove #MyF1Moment, u kojem su fanovi pozvani da podijele svoje lične momente sa 1,000 trka. Takmičenje je otvoreno do 18. augusta 2019., a pobjednik će putovati na Grand Prix kao fan reporter.

"Kao ni jedna druga serija trka, Formula 1 je sinonim za brzinu, preciznost i vrhunski performans", rekao je Edin Emšo, direktor za DHL u Bosni i Hercegovini. "Ove karakteristike su osnova našeg uspjeha širom svijeta". 

Za ovu sezonu, još od sezone 2007., DHL je nagrađivao izvrsna vremena krugova sa nagradom "DHL Fastest Lap", koja ide vozaču sa najbržim krugovima na kraju sezone.

Od 2015. godine, DHL daje i nagradu "DHL Fastest Pit Stop", koja prepoznaje tim koji ima konstantno najbolji rezultat na "pit stop". Pored Formula 1, DHL je partner nekoliko drugih šampionata u motosportu, uključujući Formulu E, gdje je DHL ijedan od osnivača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti