Logosoft i ove godine generalni sponzor Microsoft NetWork 8 konferencije

10.04.2018. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Logosoft i ove godine generalni sponzor Microsoft NetWork 8 konferencije

Microsoft NetWork 8, najveća poslovno-tehnološka konferencija ove godine trebala bi nadmašiti prošlogodišnju.

Microsoft NetWork 8, najveća poslovno-tehnološka konferencija ove godine trebala bi nadmašiti prošlogodišnju, istaknuto je danas u Sarajevu na press konferenciji koju su organizovale kompanije Microsoft i Logosoft koje već osam godina uspješno sarađuju na najvećem IT događaju u državi. 

Konferencija se održava od 18. do 20. aprila u Neumu pod sloganom "Make IT cloud". Logosoft je osmi put zaredom, generalni (platinum) sponzor konferencije.

Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH kazao je kako mu je izuzetno zadovoljstvo sarađivati ponovo sa Logosoftom koji je sa njima još od prve konferencije koja se održala 2011. godine u Banjoj Luci. Od konferencije očekuje da nadmašiti prošlogodišnju po broju učesnika i predavanja.

"Učesnicima će biti na raspolaganju preko 80 predavanja, raspoređenih u šest sala, a prije samog otvaranja konferencije ponudit ćemo i dvije izuzetno zanimljive radionice posvećene DevOpsu te načinima na koje Microsoft  štiti podatke korisnika u cloudu, uu predavanja u sklopu Business Day konferencijskog dijela koji je također otvoren za sve učesnike, a na kojem će se i kolege iz Logosofta obratiti te predstaviti svoje nove usluge“, pojasnio je Krivošija, te pozvao sve  zainteresovane za Konferenciju da izvrše prijavu sutra do 12 sati.

Podsjetio je kako su Cyber sigurnost i digitalna transformacija bile centralne teme prošlogodišnje konferencije, a o čemu će biti govora i ove godine s tim da je fokus na inovativnim rješenjima.  

Direktor Logosofta Damir Dizdarević kaže kako mu je drago da svake godine mogu dati svoju punu podršku MS NetWork konferenciji.

Vjerujemo da jekonferencija nakon osam uspješnih godina postala respektabilan brend u cijeloj regiji, što pokazuje veliki broj domaćih i regionalnih predavaća svake godine.

"Mi u IT sektoru uvijek imamo interesantnih tema s obzirom na to da se radi o inovativnom i veoma dinamičnom tržištu", kazao je Dizdarević, naglašavajući kako se u Logosoftu posebno raduju danima konferencije, jer iskustva ranijih godina pokazuju da su dobro druženje, mnogo znanja i odlična zabava zagarantovani.

Kompanija Logosoft ove godine će  na konferenciji prezentirati rješenja iz Logosoft Security365 portfolia, a radi se o rešenjima iz oblasti sigurnosti koja adresiraju ključne sigurnosne izazove sa kojima se susreću sve kompanije, a posebno kompanije koje rade sa visoko povjerljivim tipovima podataka.

"Logosoft već duži niz godina radi na različitim sigurnosnim rješenjima na mrežnom, aplikativnom, podatkovnom i identity nivou. U toj vrsti projekta Microsoft rješenja su gotovo uvijek bila uključena", naveo je Dizdarević, pojašnjavajući da Kroz hosted modele kakve Logosoft može ponuditi u saradnji sa Microsoftom, Ciscom i drugim partnerima, nekad skupa rješenja danas su dostupna svakom tipu kompanije.

Učesnici konferencije će ove godine na Microsoft NetWork 8 konferenciji imati priliku da slušaju predavanja vezana za moderno poslovno okruženje, digitalnu transformaciju, aplikacije i infrastrukturu, podatke i vještačku inteligenciju, odnosno edukacijska rješenja i studije slučaja, a tokom prvog konferencijskog dana moći će prisustvovati i tematskim radionicama.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti