LOK MICRO obilježio 11. godina postojanja

21.04.2008. 15:03 / Izvor: eKapija.ba
LOK MICRO obilježio 11. godina postojanja

Danas je u business centru Unitic u Sarajevu održana svečana ceremonija obilježavanja 11. godina uspješnog rada i poslovanja mikrokreditne organizacije LOKmicro, koja je izrasla u jednu od vodećih mikrofinansijskih organizacija i danas zapošljava 280 osoba u 82 ureda širom Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio Nusret Čaušević, generalni direktor LOKmicro koji je ovom prilikom istakao: "Vjerujemo da će LOKmicro nastaviti dokazivati vlastitu vrijednost, budući da snažno djeluje u cilju stvaranja socijalno – ekonomskog prosperiteta već 11. godinu i da na vlastiti način doprinosi stvaranju jedinstvenog ekonomskog prostora u Bosni i Hercegovini. Ciljevi koje smo sebi postavili do kraja 2008. godine jeste poslovanje u 112 ureda/poslovnica, sa preko 395 zaposlenih, 60.000 klijenata i portfolio od 200 miliona KM."

Lokmicro kontinuirano pomaže pri unapređenju poljoprivrede u ruralnim područjima, a samim tim podržava i održivi povratak stoga je ovom prilikom uručena donacija u vrijednosti od 8.000 KM Guta Muhamedu ocu sedmero djece iz mjesta Grebak, općina Foča – Ustikolina. Donacija će biti namijenjena za kupovinu motokultivatora, saopćeno je iz LOK MICRA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti