Lokalnim partnerstvima do razvoja novih biznisa u Konjicu i Jablanici

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Lokalnim partnerstvima do razvoja novih biznisa u Konjicu i Jablanici

27.02.2020. 11:23 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Općina Konjic i Jablanica održani su okrugli stolovi s ciljem uspostave Lokalnih partnerstva za razvoj poduzetništva na nivou ove dvije općine, a u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finansira Evropska unija u BiH. Kroz modalitet lokalnih partnerstava će se omogućiti razvoj dijaloga na lokalnom nivou koji će rezultirati razmjenom iskustava, poboljšanjem ambijenta za razvoj novih biznisa i stvaranjem inkluzivne poduzetničke infrastrukture. 

Učešće na ovim okruglim stolovima uzeli su predstavnici općina, organizacija civilnog društva u BiH, obrazovnog sektora, te privatnog sektora, kao i potencijalni članovi budućih lokalnih partnerstava.

 

Okrugli stolovi su organizovani u okviru projekta „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima“ kojeg u partnerstvu implementiraju: općina Jablanica, općina Kakanj, općina Konjic, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Služba za zapošljavanje HNK, Služba za zapošljavanje ZDK – Biro rada Kakanj, Univerzitet Džemal Bijedić, Radin d.o.o. Mostar i Jablanit d.o.o. Jablanica.

Međuopćinsko partnerstvo Jablanica je jedno od pet partnerstava za razvoj preduzetništva kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti