Lotrič Control u realizaciji ugovora za izgradnju nove laboratorije

30.04.2018. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Lotrič Control u realizaciji ugovora za izgradnju nove laboratorije
OTVORI GALERIJU

Svake godine bilježe rast u poslovanju, pronalaze nove partnere, te uvijek razmišljaju kako proširiti svoj asortiman.

Poduzeće Lotrič Control d.o.o. sa sjedištem u Mostaru, djeluje na području mjeriteljstva i glavna djelatnost je kalibracija i verifikacija mjerne i laboratorijske opreme. Pored laboratorija za kalibraciju i verifikaciju, poduzeće djeluje i na drugim područjima koja su povezana s mjeriteljstvom. Tako je 2015. primilo odobrenje od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove za podešavanje i ispitivanje ventila sigurnosti.

Svojim korisnicima nude i servis laboratorijske, farmaceutske i mjerne opreme, a također na izabranim područjima nude najrazličitija mjerila i drugu laboratorijsku opremu. U 2017. proširen je poslovni objekt, gdje se nalaze tri klimatizirana laboratorija, a Lotrič Control je poduzeće koje svake godine ima nove programe, nove usluge, a ove godine pušten je u prodaju segment podnih vaga do 10 tona.

"Također, uspješno je prošireno djelovanje po pitanju akreditacije, gdje su realizirana nova proširenja koja se odnose na temperaturu, tlak i silu. Svake godine bilježimo rast u poslovanju, pronalazimo nove partnere, te uvijek razmišljamo kako proširiti naš asortiman. Također, upošljavamo nove djelatnike, tako da već imamo u planu širenje naše laboratorije", kazao je za Akta.ba Mario Sopta, direktor Lotrič Control d.o.o. iz Mostara.

Ističe da ono što žele postići u budućnosti kroz svoje poslovanje jeste da kada pomislite na mjeriteljstvo da tada pomislite na Lotrič Control d.o.o. Mostar.

"U realizaciji je ugovor za izgradnju nove laboratorije, a što će uskoro biti ozvaničeno. Kroz novi laboratorij imati ćemo i novi segment po pitanju dužine u saradnji kroz projekt sa UNIDO-om i Fakultetom strojarstva i računarstva u Mostaru", dodao je Sopta.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti