LOVIĆ & CO - Kvalitetan krov znači i kvalitetan život

04.07.2018. 09:17 / Izvor: Akta.ba
LOVIĆ & CO - Kvalitetan krov znači i kvalitetan život

Pri izradi krova treba se držati pravila struke. Svaki pokrov, bila to šindra ili crijep, ima svoje specifičnosti.

Krovove prema obliku, grubo, dijele se na jednoslivne, dvoslivne ili višeslivne, na ukošene, polukose, složene, šatoraste, stožaste, ljuskaste, kupolaste, toranjske, ravne i ovješene. Nagib krova i njegova konstrukcija uvjetovani su vrstom pokrovnog materijala, namjenom tavanskog prostora i estetici, a vrlo važni su i klimatski uvjeti.

Naprimjer, tamo gdje su zime snježne, krovovi su strmi, dok su u toplijim krajevima, ali i zbog bure, često ravni. Za kvalitetan krov treba nam dobra konstrukcija, kvalitetan pokrov, ali i pregršt dodatnih materijala koji će omogućiti da se potkrovlje redovito ventilira, da bude dobro izolirano te da oborinske vode odlaze kroz žljebove u predviđeni šaht.

Pri izradi krova treba se držati pravila struke. Svaki pokrov, bila to šindra ili crijep, ima svoje specifičnosti. Valja spomenuti i da postoji razlika u izoliranju klasičnih krovova ili ravnih – zelenih krovova.

Crijep je najpopularniji pokrov, a izbor crijepa je odluka koja se donosi gotovo za cijeli život.

Zašto se odlučiti za Lović & Co?

U izradi svih ručnih proizvoda posjeduju dokazano iskustvo. Proizvode trapezne limove, limove imitacije crijepa, kompletnu limarsku galanteriju, strujne, hidrantske, poštanske i gardarobne ormare kako i razvodne ormare za grijanje. Svi proizvodi odlikuju se potvrđenom kvalitetom.

Proizvodni pogon je smješten na 3000 m2 koji obuhvata nekoliko proizvodnih objekata koji su opremljeni savremenom tehnologijom i mašinama što nam uz našu iskusnu i kvalificiranu radnu snagu omogućuje da odgovorimo na sve zahtjeve tržista. Posluju sa preko 300 građevinskih i drugih firmi širom BiH kao i sa firmama iz susjednih zemalja.

Teže stalnom usavršavanju i modernizaciji  poslovanja uz primjenu savremenih procesa obrade i proizvodnje svih vrsta limova. Lović&Co d.o.o., jedna je od firmi koja bilježi uspješan rast i razvoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti