LRC Kreditni biro i m:tel potpisali ugovor o saradnji

04.02.2008. 09:18 / Izvor: eKapija.ba
LRC Kreditni biro i m:tel potpisali ugovor o saradnji

Ugovor su potpisali u ime Telekomunikacija Republike Srpske a.d. Banja Luka, generalni direktor Predrag Ćulibrk i u ime LRC Inženjeringa d.o.o Sarajevo, osnivač i izvršni savjetnik, Adnan Hrenovica.

Prva faza finalizacije dogovora između m:tela i LRC Kreditnog biroa će biti regulisana potpisom Ugovora o posredovanju u naplati potraživanja, dok će potpisom Ugovora o ustupanju prava o korištenju podataka, u toku ovog mjeseca, saradnja biti zaokružena, stoji se u saopćenju LRC Kreditnog biroa.

Nakon analize poslovanja i poslovnih procesa m:tel-a, izrađeno je jedinstveno rješenje, koje će m:tel-u omogućiti da na tržištu Bosne i Hercegovine iskoristi dostupne mehanizme za jednostavnije, konkurentnije i prije svega sigurnije poslovanje. Korištenjem LRC software-a i baze podataka o urednosti izmirivanja obaveza pravnih i fizičkih lica u BiH, m:tel-u će biti dostupan pregled zaduženosti pravnih ili fizičkih lica, te na osnovu njihovih platežnih navika, znatno olakšan proces donošenja odluka prilikom sklapanja Ugovornih odnosa.

Građani i firme sa urednom navikom izmirivanja svojih obaveza će povećati mogućnost bržeg, lakšeg i povoljnijeg pristupa kreditiranju. S druge strane, lica i pravni subjekti koji imaju lošu istoriju izvršavanja svojih finansijskih obaveza će biti izolovani kao rizični klijenti kod banaka, mikrokreditnih organizacija, JKP, Leasing kompanija, ali ostalih privrednih subjekata koji imaju ugovorne odnose sa LRC Kreditnim biroom.

Saradnja će podrazumijevati i procesuiranje neplatiša mtel-ovih usluga od strane nadležnih službi LRC-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti