Luka Rajić dodatno donirao 100.000 KM Centru za hemodijalizu Opšte bolnice Konjic

25.06.2012. 14:12 / Izvor: eKapija.ba
Luka Rajić dodatno donirao 100.000 KM Centru za hemodijalizu Opšte bolnice Konjic

Poznati poduzetnik iz Hrvatske, Luka Rajić, danas je bio u posjeti rodnom gradu Konjicu, te se tom prilikom tradicionalno susreo s načelnikom Općine Emirom Bubalom i posjetio Centar za hemodijalizu Opšte bolnice Konjic, za koju već niz godina izdvaja donacijska sredstva. Tom prilikom Rajić je direktorici Opšte bolnice Konjic Suzani Sokolović Begić simbolično uručio ček na 100.000 KM za dva aparata za dijalizu koje je donirao u Centru za hemodijalizu.

Sokolović Begić se zahvalila na donaciji, te naglasila kako je Rajić dugogodišnji donator bolnice, a upravo njegovim donacijama omogućeno je pokretanje i otvaranje Centra, te nabavka sve potrebne opreme tijekom godina. U zadnjih nekoliko godina je donirano 150.000 KM, a zajedno s posljednjom donacijom, ukupna donacija za Centar za hemodijalizu iznosi 250.000 KM.

"Izuzetno me veseli što sam bio u mogućnosti pomoći da se stanovnicima Konjica i okolnih mjesta omogući savremena zdravstvena usluga koja zadovoljava sve potrebe na ovom području. Svjestan sam da je zdravlje na prvom mjestu i raduje me što je sada mnogima život lakši i jednostavniji, jer više nije potrebno za ovu vrstu liječenja putovati u okolne gradove. Sretan sam što Centar, koji je sada kompletiran, funkcioniše u skladu s potrebama i želim izraziti sve pohvale zaposlenim", rekao je Luka Rajić.

Rajić je tokom godina, osim Opštoj bolnici Konjic, donirao i sredstva za izgradnju mjesnog groblja, a zbog dugogodišnje brige za konjički kraj, gradske vlasti Konjica su prošle godine g. Rajiću uručile posebno priznanje grada Konjica za izuzetan doprinos Gradu za njegove humanitarne aktivnosti tokom proteklih godina.

Inače, na sastanku s načelnikom Općine Emirom Bubalom, Rajić je najavio i daljnje donacije u sljedećem razdoblju - ovoga puta za izgradnju ceste prema selu Dubravice.

Luka Rajić je bosanskohercegovačkoj i hrvatskoj javnosti poznat kao vlasnik regionalne kompanije LURA Grupa koja danas objedinjuje poslovanje pet kompanija - farmaceutske kompanije PharmaS, logističke kompanije RALU logistika, kompanije Lura voće, kompanije za investiranje Lura Investments i kompanije za proizvodnju čokolade Favarger u Ženevi u Švicarskoj, te djeluje na 8 tržišta (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Kosovo, Mađarska, Austrija, Švicarska). U razvoj navedenih kompanija u posljednjim godinama uloženo je gotovo 250 miliona KM, a Grupa ima više od 500 zaposlenih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti