Lukavac Cement na konferenciji Sfera predstavlja inovativne proizvode

26.03.2019. 16:04 / Izvor: Akta.ba

Fabrika cementa Lukavac jedan je od učesnika i izlagača na konferenciji Sfera 2019 "Tehnologija betona" koja se danas i sutra održava u Sarajevu.

Fabrika cementa Lukavac jedan je od učesnika i izlagača na konferenciji Sfera 2019 "Tehnologija betona" koja se danas i sutra održava u Sarajevu.

Nataša Crvenković, voditelj razvoj proizvoda ove kompanije, ocijenila je konferenciju bitnom jer se na njoj predstavljaju najnovija tehnološka dostignuća, regulitive i standardi iz oblasti betona.

"Lukavac cement i Lukavac beton će, kao izlagač i partner konferencije, predstaviti inovativne proizvode od betona koji su različite namjene. Za prezentaciju smo pripremili i detalj betonske kuće i propusnog betona koji služi za odvodnje oborinske vode. Prigodan je za parkirališta i pješačke staze, pogotovo u zimskom periodu", istakla je ona za portal Akta.ba.

Napominje da je njihov cilj predstaviti beton kao materijal koji se u kombinaciji sa ostalim sirovinama može koristiti u različite namjene. 

Podsjetila da kompanija od 2014. godine posluje i u segmentu proizvodnje betona, čiji ekspertni timovi u Sarajevu i Banjoj Luci svakodnevno rade na poboljšanju postojećih i kreiranju novih proizvoda od betona. 

"U kompaniji Lukavac beton posebnu pažnju pažnju posvećuju odabiru sirovina, procesima proizvodnje, načinima gradnje, kao i pravilnom održavanju betona. Ponosni smo što je veliki broj objekata u BiH izgrađen od naših proizvoda što je pravi pokazatelj naše kvalitete i usluge", zaključila je ona. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti