al
Lukavac Cement podržao međunarodni događaj Dani arhitekture Banja Luka 2018

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Lukavac Cement podržao međunarodni događaj "Dani arhitekture Banja Luka 2018"

10.06.2018. 18:57 / Izvor: Akta.ba

Lukavac Cement kao vodeći proizvođač cementa u BiH podržao je jedan od najvećih bh. događaja u oblasti arhitekture i urbanizma "Dane arhitekture Banjaluka 2018" koji su održani po četvrti put.

Od 4. do 10. juna,pored predavanja međunarodnih i domaćih arhitekata i drugih stručnjaka, diskusija, radionica, okruglih stolova,izložbi,predstavljeni su proizvodi i dostignuća u tehnologiji proizvodnje građevinske industrije.

Razgovaralo se i promišljalo o aktuelnoj situaciji na području arhitekture, gradnje i primjeni građevinskih materijala.

"Cilj ove višednevne manifestacije je bio da se stvori aktivna i progresivna lokalna scena koja će biti dijelom globalne arhitektonske zajednice. Mi u Lukavac Cementu nastojimoda budemo u korak sa vremenom, te svi događaji koji promoviraju nove pozitivne vrijednosti i doprinose razvoju arhitekture, građevinarstva u BiH imaju našu punu podršku. Posebno u ovoj godini kada se obilježava evropsko kulturno nasljeđe koje naglašava raznolikost, zajedničku historiju i bogatstvo kultura današnje Evrope, smatramo da je bitno učestvovati i podržavati događaje koji se bave pitanjima budućnosti i prošlosti naše i evropske arhitekture.Već sama prilika da se na simpoziju, koji je trajao dva dana, diskutuje sa mnogim domaćim, regionalnim i evropskim stručnjacima arhitektonskog stvaralaštva i dobiju nova saznanja, za nas je važno iskustvo", istakao je Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga Fabrike cementa Lukavac.

Lukavac Cement je mnogobrojnoj publici "Dana arhitekture Banja Luka 2018" predstavio svoje proizvode i modernu tehnologiju proizvodnje, a fokus je bio na značaju i važnosti poštivanja standarda zaštite životne okoline i upotrebe alternativnih goriva bez kojih su evropska arhitektura i gradnja današnjice nezamislive.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. je proglašena najvećom "green field" investicijom i "Najboljim stranim investitorom" u BiH.

Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv "Zelena fabrika cementa"koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu sa najboljim evropskim praksama i standardima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti