Lutrija BiH na najvećem svjetskom marketing seminaru iz oblasti igara na sreću

14.02.2019. 12:24 / Izvor: Akta.ba

Na poziv organizatora, Lutrija Bosne i Hercegovine, u ulozi prezentatora, predstavila je svoj rad na temu "Uspješne marketinške priče sa manjih tržišta".

Evropska lutrijska asocijacija (EL) u saradnji sa nacionalnom lutrijskom organizacijom Ujedinjenog kraljevstva – Camelot te Svjetskom lutrijskom asocijacijom (WLA)  organizovala je prestižni marketing seminar iz oblasti lutrijskog poslovanja koji se ove godine održao od 6. do 8. februara u Londonu, a na kojem su bili prisutni predstavnici najvećih svjetskih i evropskih lutrija. Na poziv organizatora, Lutrija Bosne i Hercegovine, u ulozi prezentatora, predstavila je svoj rad na temu “Uspješne marketinške priče sa manjih tržišta” te su tom prilikom  sa ostalim učesnicima seminara podijeljeni interesantni i pozitivni primjeri marketinških kampanja Lutrije Bosne i Hercegovine.

"Najveća satisfakcija je upravo ta da smo mi itekako konkurenti po pitanju ideja, kreativnosti, projekata i društveno odgovornog djelovanja. Veliki broj predstavnika svjetskih i evropskih lutrija prisustvovao je prezentaciji i istakao da ih zanima, i da ohrabruju razmjenu znanja, jer veća tržišta također mogu da nauče od manjih", izjavio je Nedim Hamzić, šef Odjela za odnose s javnošću i standardizaciju Lutrije BiH.

Dodao je i to da poziv za učešće na ovako prstižnom seminaru nije došao slučajno, nego da je to prije svega rezultat uspješnog timskog rada sviju koji su bili uključeni u procese kreiranja marketinških kampanja Lutrije Bosne i Hercegovine ali i njihovo komuniciranje.

"Naš rad je prepoznat na regionalnom  ali i međunarodnom tržištu,  primjera radi igra  TV Bingo show je konceptualno drugačija u odnosu na regionalne i evropske lutrije i svake sedmice imamo izvlačenje brojeva ali i ujedno emisiju zabavno-muzičkog karaktera koja gledaoce pored malih ekrana čini sretnijim i veselijim. Važno je napomenuti da i kroz TV Bingo show manifestujemo društvenu odgovornost jer svake sedmice ugostimo po jedno udruženje i finansijski podržimo njihov rad", istakao je Hamzić.

Aktivnosti Lutrije Bosne i Hercegovine pohvalio je i predsjednik Evropske lutrijske organizacije Hansjorg Holtkemeier.

"Svi zajedno smo punopravni članovi asocijacije i prisustvo državnih lutrija sa manjih tržišta je od izuzetnog značaja za doprinos razvoja igara na sreću. Zahvaljujem se Lutriji Bosne i Hercegovine na odličnoj prezentaciji i želim naglasiti da samo zajedničkim djelovanjem možemo održati homogenizaciju svih tržišta i podržavam sve dalje aktivnosti Lutrije Bosne i Hercegovine", istakao je Holtkemeier.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti