Vijesti

Mađarska spremna investirati 500 mil EUR u bh. turizam

03.06.2008. 12:06 / Izvor: Fena

Federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg razgovarao je danas u Sarajevu s izaslanstvom mađarskih poslovnih ljudi o investiranju u bh. turizam.

Tokom sastanka prezentirane su mogućnosti investiranja u dva zimska (ski centar u Busovači i na Vlašiću) i jedan ljetni turistički centar (aqua park u Mostaru), kao područja od posebnog interesa u Bosni i Hercegovini za investiranje od strane Mađarske, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Bh. strana predstavila je konkretne projekte, koji daju različite oblike ulaganja u zajedničke firme, i koji bi doprinijele jačanju turističke ponude regije.

Predstavnici mađarskog izaslanstva istaknuli su da je njihov cilj ulaganje u manje razvijene zemlje poput Bosne i Hercegovine, te da su spremni uložiti preko 500 miliona eura u turizam Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma će u svojoj jasnoj viziji turizma kao vodeće grane gospodarstva biti spona između stranih investitora i lokalne i regionalne zajednice i privatnog sektora koji žele naše neosporne prirodne i kulturološke resurse staviti u funkciju, navodi se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti