Malezijcima predstavljene investicijske mogućnosti u BiH

16.06.2014. 13:29 / Izvor: eKapija.ba
Malezijcima predstavljene investicijske mogućnosti u BiH

Bojić: Uprkos izuzetno dobrih prijateljskih odnosa BiH i Malezije obim vanjskotrgovinske razmjene između ove dvije zemlje nezadovoljavajući i postoji veliki prostor za unapređenje saradnje.

Ambasada Malezije je 15.06.2014. godine u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom BiH i BBI Buznis klubom organizirala prezentaciju povodom posjete ministra za resorno planiranje, industrijski razvoj i javne usluge u vladi malezijske pokrajine Saravak, Datuk Amara Hadži Avanga i njegovih saradnika. Skupu su osim delegacije pokrajine Saravak prisustvovali i predstavnici 30-tak domaćih kompanija i kompanija sa malezijskim kapitalom u BiH.

Prisutnima se ispred Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine obratio potpredsjednik Bruno Bojić koji je istakao da je uprkos izuzetno dobrim prijateljskim odnosima BiH i Malezije obim vanjskotrgovinske razmjene između ove dvije zemlje nezadovoljavajući i da postoji veliki prostor za unapređenje ove saradnje.

Potpredsjednik Bojić je također istakao da su i strane investicije iz Malezije na niskom nivou, te je pozvao prisutne da investiraju u ovu zemlju jer Bosna i Hercegovina ima prirodna bogatstva i ljudske resurse koji predstavljaju veliki potencijal za sve ulagače. U tom smislu VTK/STK BiH će sa svim svojim raspoloživim resursima biti u službi unapređenja poslovnih zajednica ove dvije zemlje.

Nakon obraćanja potpredsjednika Brune Bojića, prisutnima su predstavljeni zakonski okvir i poticajne mjere za strane investicije kao i 10 individualnih poslovnih projekata iz oblasti energetike, poljoprivrede, prehrane, sporta i turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti