Malo tijelo, velika moć – EOS M5, nova Canon vodeća kamera bez ogledala

20.09.2016. 10:26 / Izvor: Akta.ba
Malo tijelo, velika moć – EOS M5, nova Canon vodeća kamera bez ogledala

Spajajući moć DSLR performansa sa portabilnom pogodnošću kompakt kamere, Canon otkriva posve novu EOS M portabilnu kameru – EOS M5.

Spajajući moć DSLR performansa sa portabilnom pogodnošću kompakt kamere, Canon otkriva posve novu EOS M portabilnu kameru – EOS M5. Prvi EOS koji uključuje Canon DIGIC 7 procesor posjeduje najbolju tehnologiju fotografisanja, uključujući senzor sa 24.2 Megapixela APS-C CMOS i Dual Pixel CMOS AF za oštre, precizne fotografije i dinamične filmove sa kino kvalitetom. Savršen pratilac vrhunskih fotografa ili alternativa DSLR kamerama srednjeg ranga, EOS M5 je orijentir u asortimanu Canonovih kamera bez ogledala.

Danas je također predstavljen EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM, koji je idealan objektiv za sve prilike za EOS M kamere, sa svestranim optičkim uvećanjem 8,3x i Image Stabilizer - stabilizatorom slike od 4 stope za oštre snimke koji se prave iz ruke. Sa samo 300 g, ovaj objektiv savršeno funkcioniše na malom tijelu i kao takav je savršen da ga nosite sa sobom kako biste snimali sve što vidite.

Moć, preciznost, performans

EOS M5 predivno snima nijansu boje i delikatnost svjetla zahvaljujući DIGIC 5 koji omogućava pojačano procesiranje sa smanjenim šumom, više detalja i bogatije tonove. Kada je kombinovan sa Dual Pixel CMOS AF,  spontani momenti mogu biti zamrznuti zahvaljujući AF brzinama i preciznosti na DSLR nivou, dok sofisticirano prepoznavanje i praćenje subjekata koje omogućava DIGIC 7 pomaže kameri da fiksira subjekte na fotografiji i u filmu duže i preciznije. Sa poboljšanom jasnoćom i performansom, bilo da ste na odmoru sa porodicom ili snimate profesionalno i tražite snimak koji će se isticati, DIGIC 7 nudi najbolje fotografsko iskustvo.

Svijetli momenti, od ljetnih dana do subjekata sa pozadinskim svjetlom, mogu biti snimljeni koristeći 24.2 Megapixel senzor koji uključuje mikro objektive bez razmaka kako bi se maksimiziralo područje senzora, uvećavajući osjetljivost piksela na svjetlo i čineći kameru manje osjetljivu na digitalni šum. Senzor – koji uključuje tehnologije slične kameri EOS 80D – također poboljšava dinamički raspon i raspon obrade kako bi se dobile prekrasne sjenke i kontrasti. Za situacije gdje se mora postići plitka dubina polja, kao što su portretna fotografija ili moment kreativnog izražaja, veliki APS-C senzor u EOS M5 omogućava da se ovaj efekt istakne i lako postigne. Bilo da se radi o manipulaciji svjetlom ili jednostavno snimanju u neobičnim okolnostima, sa mogućnošću odabira ISO vrijednosti do ogromnih 25,600 bez potrebe za proširivanjem, EOS M5 je kamera koja se brine o jedinstvenim, dobro komponovanim fotografijama.

Iako možete namjestiti postavke kako vama odgovara, ne možete uvijek kontrolisati svoj subjekt. Bilo da se radi o životinji u pokretu ili momentu sportske briljantnosti, EOS M5 oživljava u sekundi i u mogućnosti je snimati na 7 fps ili na 9 fps sa fiksiranim AF. Za Full 60p filmove koji miruju čak i kada vi ne mirujete, stabilizacija kamere sa 5 osa čini kadrove jednakim čak i kada se koriste objektivi koji nisu IS, a još više su poboljšani kada se koriste objektivi sa Dynamic IS.

Dizajniran da bude vaš

EOS M5 je kreiran iz unutrašnjosti prema vani kako bi funkcionisao prema vašim potrebama. Ugrađeni, veliki elektronski vizir je smješten u sredini za rukovanje kao sa DSLR-om, kao i za visoku rezoluciju i veliku brzinu osvježavanja od 120 fps. Kada se koristi vizir, LCD touch screen – vaš portal za svako podešavanje – može biti pretvoren u touch pad, što vam omogućava da koristite palac kako biste promijenili AF tačku ili zonu, imitirajući Multi-controller „joy-stick“ funkciju DSLR-a. ZA punu kontrolu, vrhunski obrađeno tijelo ima nekoliko prilagodljivih vanjskih dugmića, uključujući i novi brojčanik kojim se operiše palcem za laku kontrolu ekspozicije. Za istinsku raznovrsnost, EOS M5 može biti korišten sa 80 EF objektivima koristeći Mount Adapter EF-EOS  M  bez gubitka u performasnu ili kvalitetu.

Konektujte se i ostanite konektovani

Pored Wi-Fi i NFC, EOS M5 nudi Bluetooth®  konekciju  koja kreira konstantu konekciju između vašeg pametnog telefona i kamere. Na pametnom telefonu možete vidjeti i prenijeti fotografije bez potrebe da vadite kameru iz torbe, jer se konekcija automatski mijenja u Wi-Fi konekciju po potrebi. Ova mogućnost može biti korištena da pretvori vaš telefon u jednostavnu daljinsku kontrolu koja koristi malo energije za produženo daljinsko snimanje ili snimanje scena koje zahtjevaju brže okidanje zatvarača, kao što su snimke života u divljini.

Savršen kvalitet u svako sceni - EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM je svestrani objektiv sa 8.3x optičkim povećanjem koji nudi slobodu da snimate široki ugao ili iz blizine bez potrebe da mijenjate objektiv. Sa Image Stabilizer od 4 stope, potresanje kamere je minimizirano pri slabom osvjetljenju – čak i kada se snima iz ruke, što je savršeno sa snimanje noćnih gradskih panorama ili festivalskih zabava. Dynamic IS osigurava stabilno snimanje u pokretu i radi bez smetnji sa digitalnom stabilizacijom sa 5 osa unutar EOS M5, osiguravajući da je svaki klip oštar i jasan. Druge osobine ovog objektiva, kao što su STM Motor tehnologija za fokusiranje koje je skoro pa tiho i cirkularom sa 7 oštrica, čine EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM uistinu objektivom sa višestrukom svrhom koji vad neće iznevjeriti.

EOS M5 ključni benefiti:

  • EOS kvalitet u istinski portabilnom tijelu bez kompromisa
  • Superopremlen da snima spontane momente
  • Savršen za kreativnu videografiju
  • Prihvatite moć i fleksibilnost EOS tehnologije
  • Podijelite svoje fotografije i filmove sa svijetom odmah

EF-M 18-150MM f/3.5-6.3 IS STM ključni benefiti:

  • Svestran i moćan objektiv koji može snimati u svakoj prilici
  • Imajte svoje fotografije oštre i filmove stabilne
  • Glatko, tihom STM fokusiranje pri snimanju filmova
  • Savršen pratilac vašem EOS M
  • Snimajte nevjerovatne portrete sa predivnim pozadinskim zamagljen

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti