M&I Systems, Co. Group razvio novo softversko rješenje za modnu industriju

17.04.2015. 15:02 / Izvor: eKapija.ba
M&I Systems, Co. Group razvio novo softversko rješenje za modnu industriju

M&I Systems je konsultantska i softverska grupacija specijalizovana za unapređenje poslovanja i implementaciju – predstavila je novi proizvod kao dio svoje MIS Business Suite ponude.

M&I Systems, Co. Group – konsultantska i softverska grupacija specijalizovana za unapređenje poslovanja i implementaciju poslovno-informacionih rješenja – predstavila je novi proizvod kao dio svoje MIS Business Suite ponude koji se takođe može implementirati i u okviru drugih ERP rješenja kao što je npr. SAP.

Novi softverski proizvod – MIS Fashion Management (MIS FM) predstavlja:

  • web rješenje za licencnu modnu proizvodnju
  • rješenje namijenjeno kompanijama koje se bave organizacijom proizvodnje u modnoj industriji
  • pokriva cijeli proces od inspiracije, ideje, formiranja kolekcije, izbora proizvođača, izrade uzoraka, prezentacija novih proizvoda, forecasting, poručivanja od dobavljača sve do realizacije isporuka

Modna industrija je specifična zbog karakteristika modnih proizvoda: modela, boja, dezena, veličina… Sve ove karakteristike se evidentiraju u sistemu u matičnim podacima na osnovu kojih se forme i izveštaji prilagođavaju specifičnim korisnicima iz modne industrije.

Svaki novi model, proizvod modne industrije, se prati kroz razvojni projekat od inspiracije, ideje do njegove konkretizacija i isporuke. Svi modeli su klasifikovani po raznim kriterijumima i klasifikacijama u: kolekcije, robne grupe, divizije…

Projekti se planiraju i vode kroz faze, gantogram dijagrame i na taj način se prati status realizacije nekog novog proizvoda.

  • MIS FM omogućava web pristup (putem standardnih web pretraživača):
  • poslovnim partnerima
  • kupcima – radi prezentacije novih kolekcija i unosa porudžbenica preko web-a

Sva dokumentacija, skice, nacrti, slike uzoraka, slike proizvoda i dr. se preko web-a smeštaju na server i dostupni su u svakom momentu. Sistem je integrisan sa Microsoft Office paketom i njegovim alatima Excel i Word. Takođe sistem je integrisan sa SAP AFS rješenjem i njegovim modulima MM i SD.

MIS FM je:

  • Razvijen u najmodernijoj web tehnologiji
  • Korišćena je GWT razvojna platforma uz primenu Java Persistence API (JPA) i Hibernate
  • Aplikacioni server koji se koristi je Tomcat mada se može koristiti i bilo koji drugi
  • Ova tehnologija omogućava potpunu nezavisnost od baze podataka, odnosno sistem može raditi sa bilo kojom bazom podataka
  • Takođe za rad u MIS FM na klijentskoj strani dovoljan je bilo koji web browser

Ključna prednost za korisnike MIS FM rješenja je nezavisnost od korišćenja tipa baze podataka kao i web pretraživača, što će – sa mogućnošću integracije sa različitim sistemima – činiti ovaj proizvod veoma traženim alatom u modnoj industriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti